Haar vader is ongeneeslijk ziek: ze organiseert een nepbruiloft om met hem te kunnen dansen

Janine image
door Janine

18 Maart 2023

Haar vader is ongeneeslijk ziek: ze organiseert een nepbruiloft om met hem te kunnen dansen
Advertisement

Het huwelijk is een evenement waar velen van dromen: het is niet alleen een mooi feest met een romantisch tintje, het is het moment waarop je eeuwige liefde zweert aan je zielsverwant en daarom kunnen de meeste mensen niet wachten om het te delen met hun dierbaren. Veel meisjes dromen van de beroemde "eerste dans" tussen vader en dochter, maar niet iedereen heeft het geluk om dit te hebben.

In de zomer van 2013 had dr. James Wolf uit Auburn, Californië, Verenigde Staten nog maar een paar maanden te leven. Om deze reden besloot zijn dochter Rachel, die toen 25 was, een "nepbruiloft" te organiseren om de herinnering aan de eerste dans met haar vader voor altijd te vereeuwigen.

via ABC News

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Tijdens die zomer had Rachel echter geen vriend en waren er geen trouwplannen in haar nabije toekomst, maar dat weerhield de jonge vrouw er niet van haar kleine grote droom te realiseren. Het nieuws van dit project verspreidde zich door de hele stad en sommige bedrijven kozen ervoor om de jonge vrouw te helpen in haar onderneming. Iemand bood de huur van een smoking aan, anderen een trouwjurk, een dj, een rit in een limousine en zo kon Rachel in zeer korte tijd de perfecte bruiloft organiseren om met haar vader te dansen.

Een menigte van meer dan 60 mensen, waaronder vrienden, familieleden en ondersteuners, wachtte de aanstaande bruid op. Het hele tafereel werd op video vastgelegd: op het moment dat Rachel in haar prachtige trouwjurk uit de limousine stapte, omhelsde haar vader haar, ontroerd en stralend van vreugde. Kort daarna begonnen ze te dansen voor een perfecte eerste dans tussen vader en dochter.

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

Dr. James Wolf overleed een paar maanden later en Rachel besloot de opname van haar dans met haar vader niet af te spelen of te bekijken tot haar eigenlijke trouwdag, om die unieke emotie op het perfecte moment te delen. Ze hoefde niet lang te wachten om die ontroerende momenten opnieuw te beleven: na drie jaar trouwde de jonge vrouw met een man genaamd Randy Todd.

Tijdens de huwelijksreceptie kwam Rachel haar belofte aan zichzelf na en deelde ze dat speciale moment met de gasten: ze zag voor het eerst de dans met haar geliefde vader. Op de meest bijzondere dag van haar leven kon ze hem niet omhelzen, maar zo voelde ze zijn aanwezigheid meer dan ooit.

We zijn er zeker van dat haar vader, hoewel niet fysiek naast haar, naar haar keek en glimlachte om haar zo gelukkig te zien.

Advertisement