Ze is op vakantie met haar vriendinnen en realiseert zich dat er iets mis is met haar huwelijk: als ze terugkomt, gaat ze scheiden

Janine image
door Janine

21 Maart 2023

Ze is op vakantie met haar vriendinnen en realiseert zich dat er iets mis is met haar huwelijk: als ze terugkomt, gaat ze scheiden
Advertisement

Sommige relaties lijken soms heel goed te zijn, ook al zijn er enkele lacunes. Vaak worden deze obstakels genegeerd totdat een van de partners de kans krijgt om even stil te staan ​​en na te denken en, nadat hij de balans van zijn leven heeft opgemaakt, ontdekt dat wat hij dacht dat “perfect” was, ernstige problemen heeft die niet kunnen worden opgelost.

Dit is wat er gebeurde met Stephanie Hanson, een Britse moeder van vier kinderen. De 40-jarige vrouw kreeg tijdens een 10-daagse reis naar Griekenland een openbaring over haar huwelijk. Bij haar terugkeer besloot ze in feite een einde te maken aan de relatie en onmiddellijk een echtscheiding aan te vragen.

via NYPost

Advertisement

Stephanie was met haar beste vriendinnen op vakantie naar Kefalonia om haar 40e verjaardag te vieren en realiseerde zich dat ze haar man niet miste: "In het hotel had ik een moment van duidelijkheid dat ik altijd ongelukkig was geweest in mijn huwelijk. Ik had zoveel plezier met mijn vriendinnen en de gedachte om naar huis te gaan, naar mijn man, maakte me angstig. Ik weet nog dat ik dacht dat ik de kinderen heel erg miste, maar mijn man niet", zei ze.

Bij haar terugkeer ging Stephanie de situatie meteen aan: "Toen ik thuiskwam, heb ik het huwelijk beëindigd en ik wist dat ik de juiste beslissing had genomen toen ik de reactie van mijn nu ex-man zag", zei ze. De vrouw zag haar scheiding als een kans op wedergeboorte.

Advertisement

Nadat ze haar ex-man had verlaten, besloot Stephanie weer voor zichzelf te gaan zorgen, te beginnen met haar fysieke uiterlijk: "De foto's van de vakantie deden me beseffen in welke vreselijke vorm ik verkeerde, dus begon ik thuis te trainen en mijn dieet te veranderen", legt Stephanie uit. Terwijl ze aan haar uiterlijk werkte, ontmoette de vrouw een man genaamd David via Facebook en de twee zijn verliefd. "Het klikte meteen. Ik ontmoette hem halverwege mijn fitnessreis, maar het kon hem niet schelen, hij vond me leuk zoals ik was", vertelde ze.

Stephanie gaf haar afslank-traject echter niet op en ging door met haar lichaamsbeweging en dieet, van 107 kg naar 76: "In het begin was het moeilijk, maar de motivatie om door te gaan hield me op de been. Als ik niet op vakantie was gegaan, zou ik nog steeds vastzitten in een huwelijk met een man van wie ik niet meer hield, ik zou niet gelukkiger kunnen zijn om te zijn waar ik nu ben," merkte Stephanie op.

Een moedige keuze die haar ertoe aanzette om het ware geluk te zoeken - en te vinden.

Advertisement