Jongen verrast zijn vriendin met een merkwaardig huwelijksaanzoek

Janine image
door Janine

13 Mei 2023

Jongen verrast zijn vriendin met een merkwaardig huwelijksaanzoek
Advertisement

In de liefde is alles geoorloofd en daarom zijn er veel benaderingen en pogingen tot verovering die worden ondernomen om iemands doel te bereiken. Maar laten we nog iets verder gaan: stel dat je al alle aandacht van je geliefde hebt gekregen, dat je al een tijdje aan het daten bent en dat het goed gaat tussen jullie. Of beter gezegd, uitstekend. Als je tot het mannelijke geslacht behoort, zoals de samenleving stilzwijgend verwacht, is het aan jou om die extra stap te zetten: het huwelijksaanzoek. En het is een beetje alsof je terug in de tijd reist, teruggaat naar een kind toen je je afvroeg hoe je het hart van dat meisje kon winnen, wat de "juiste zet" was.

Nu is de situatie anders, maar het dilemma hoe te handelen blijft. Er is geen "juiste" manier om het perfecte huwelijksaanzoek te doen; het idee dat de hoofdpersoon van het verhaal had dat we je gaan vertellen, is heel anders gegaan dan hij had gepland.

via akahinews

Advertisement
Alpha/ wikimedia - Not the actual photo

Alpha/ wikimedia - Not the actual photo

Het verhaal speelt zich af in een dorp in Kenia en tijdens een gezinslunch: de medeplichtige blik van onze hoofdrolspeler kruist die van de familieleden van zijn vriendin en langverwachte toekomstige echtgenote, een snel gebaar van instemming van de baas communiceert aan beide partijen dat alles staat klaar om het podium op te gaan.

Een meesterlijke organisatie: terwijl de vriend zijn wederhelft afleidt met het excuus om de tafel te dekken, maken de aanstaande schoonfamilie voorzichtig hun zet. Alles is klaar voor dat heugelijke gebeuren: de tafel is prachtig gedekt, de geur van de maaltijd die hen te wachten staat, verspreidt zich in de lucht en verrukt de aanwezigen; een jonge vrouw is zich er niet van bewust dat dit een van de mooiste dagen van haar hele leven zal zijn, waardoor ze sprakeloos zal zijn.

We kunnen je verzekeren dat de vrouw die familiemaaltijd niet zo snel zal vergeten.

Advertisement
Wesley Tingey /wikimedia - Not the actual photo

Wesley Tingey /wikimedia - Not the actual photo

De maaltijd is begonnen en iedereen is vrolijk aan het kletsen, de voorgerechten zijn bijna helemaal op en de eerste gang staat op het punt te worden geserveerd: pilau rijst. De spanning van onze hoofdrolspeler is voelbaar en, hoewel zenuwachtig, kan hij niet wachten op het verbaasde gezicht dat zijn vriendin kort daarna zal tonen.

Het is moeilijk te geloven, maar wat we je nu gaan vertellen is echt gebeurd. De vriendin at die etnische rijst totdat ze, zoals verwacht, buiten adem raakte. Ja, maar letterlijk, want ze stikte bijna nadat ze iets had ingeslikt dat veel groter was dan een handvol rijstkorrels: de ring van het huwelijksaanzoek. De ouders van de vrouw hadden in feite afgesproken om haar vriend te helpen haar te verrassen en hadden zorgvuldig dat symbool van eeuwige verbintenis verborgen waarmee de man het aanzoek wilde doen.

Gelukkig waren er geen gevolgen voor de vrouw en kon ze de ring om haar vinger dragen, maar die gezinslunch kostte haar een paar dagen in het ziekenhuis. Hoe dan ook, eind goed al goed. Hoe heb je jij geliefde ten huwelijk gevraagd?

Advertisement