Vrouw beëindigt de basisschool op haar 89e: "Ik schaam me niet om te leren" (+VIDEO)

Janine image
door Janine

24 Mei 2023

Vrouw beëindigt de basisschool op haar 89e: "Ik schaam me niet om te leren" (+VIDEO)
Advertisement

Een goede opleiding hebben is iets buitengewoon belangrijks in het leven van een individu en daarom besluiten veel mensen, ook als ze volwassen zijn, om een ​​opleiding te volgen: het is niet alleen een kwestie van sociale erkenning, maar van echte persoonlijke vervulling.

Om deze reden besloot mevrouw Hilda Ramírez, een 89-jarige Argentijnse vrouw, in de schoolboeken te duiken die ze op jonge leeftijd moest opgeven om het langverwachte basisdiploma te halen en, 80 jaar nadat ze afscheid had genomen van de schoolbanken, kon mevrouw Ramírez eindelijk de droom van haar leven bekronen.

via Infobae

América TV - YouTube screenshot

América TV - YouTube screenshot

Op 9-jarige leeftijd, toen ze in de derde klas zat, moest de gepensioneerde, geboren in El Quebracho, haar studie opgeven om haar ouders in ernstige financiële moeilijkheden te helpen. Ze was nog maar een kind, maar ze moest groenten zoals pompoenen en aardappelen in de velden planten, maar haar droom om haar studie voort te zetten bleef in haar hart leven. In de loop der jaren ontmoette Hilda de man die haar echtgenoot werd: de kinderen kwamen, toen de kleinkinderen, maar de vrouw heeft altijd gewacht op de gelegenheid om haar schriften te pakken en weer te leren.

In 2015 ging ze uiteindelijk een jaar naar een school voor volwassenen, totdat de gezinsverantwoordelijkheden weer op haar deur klopten: kort daarna werd bij haar een ernstige ziekte vastgesteld. Ze onderging een operatie en behandeling en was in staat om alles te overwinnen, maar helaas verloor ze kort daarna haar man Bernardo Ramírez, na een huwelijk van maar liefst 65 jaar. Ondanks vele zorgen en obstakels besloot ze echter op 89-jarige leeftijd terug te keren naar school.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Om de lessen bij te wonen, liep de vrouw elke dag 20 blokken naar school en kon ze, met de hulp van haar kleindochter Brenda, de online lessen volgen, hongerig naar kennis: "Ik schaam me niet om te leren", merkte ze op. Haar leraren volgden haar en bewonderden haar vasthoudendheid en toewijding: "Ze is een kletskous, maar ze verliest nooit haar concentratie”, vertelden ze.

Na tientallen jaren van obstakels slaagde Hilda er eindelijk in om de lagere school af te ronden: "Ik zou niet gelukkiger en trotser op mezelf kunnen zijn", vertelde ze de lokale media en liet ook een belangrijk advies achter voor de nieuwe generaties: "Studeer, ga naar school zodat je er je voordeel mee kunt doen, omdat er zoveel manieren zijn om het te doen". Simpele, maar beslist wijze woorden.

Advertisement