Als straf dwingt hij zijn zoon om 17 uur lang videogames te spelen zonder te slapen

Janine image
door Janine

28 April 2023

Als straf dwingt hij zijn zoon om 17 uur lang videogames te spelen zonder te slapen
Advertisement

De technologie heeft in een paar jaar tijd grote stappen gemaakt: dankzij de technologie kunnen we in contact blijven met mensen die aan de andere kant van de wereld wonen en allerlei informatie ontvangen met een simpele klik. Vanaf het begin heeft de technologische vooruitgang ook altijd gezorgd voor het speelse aspect, door steeds realistischere en geavanceerdere videogames voor te stellen die jong en oud kunnen fascineren. Deze videogames kunnen echter een soort "verslaving" veroorzaken, vooral voor de jongeren: daarom heeft een vader besloten zijn zoon een harde les te leren om hem te leren niet te overdrijven met dit soort activiteiten.

via DailyMail

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Meneer Huang, een vader uit de stad Shenzhen, in China, merkte dat zijn 11-jarige zoon te veel tijd met zijn smartphone doorbracht: op een avond betrapte hij hem op het spelen van videogames in bed om 1 uur 's nachts, terwijl hij had moeten slapen omdat hij de volgende ochtend naar school moest. Dus koos hij voor een voorbeeldige straf. In plaats van de smartphone af te pakken (zoals de meeste ouders zouden hebben gedaan), ging hij nog wat verder. Hij liet hem opstaan en dwong hem om 17 uur lang videogames te spelen zonder pauze.

"Nu speel je tot je er misselijk van wordt”, zei de man tegen zijn zoon. "Ik moest er uren mee spelen, ook al had ik slaap. Ik werd verschillende keren wakker gemaakt, tot de hele ochtend en de volgende middag, om precies te zijn van 1 uur 's ochtends tot 6 uur' s middags: ongeveer 17 uur," zei de jongen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Rond 18.00 uur begon de jongen uitgeput te huilen en beloofde hij zijn vader niet meer te overdrijven met videospelletjes. Op dat moment besloot meneer Huang hem te laten rusten, niet zonder een laatste berisping om er zeker van te zijn dat hij het had begrepen.

De vader filmde ook een deel van de straf en plaatste het op sociale media, waarbij hij uitlegde dat hij deze methode gebruikte omdat hij wanhopig was door het gedrag van zijn zoon: "Hij luisterde gewoon niet naar me en speelde stiekem, totdat ik hem midden in de nacht voor de zoveelste keer betrapte op het spelen van videogames. Ik wilde deze wanhopige aanpak proberen. Volg mijn voorbeeld niet, ik weet dat het zeker niet de beste manier is om een ​​kind op te voeden", merkte hij op.

Vind je dat hij er goed aan deed of was zijn keuze overdreven?

Advertisement