Een tiener wordt uitgelachen omdat ze een tas van enkele tientallen dollars als "luxe" heeft gedefinieerd.

Janine image
door Janine

28 Maart 2023

Een tiener wordt uitgelachen omdat ze een tas van enkele tientallen dollars als "luxe" heeft gedefinieerd.
Advertisement

Een van de moeilijkste uitdagingen waar we ons elke dag op voorbereiden, is misschien wel die van het oordeel van anderen: we kleden ons, maken ons op, trainen om er prettiger uit te zien en ons geaccepteerd te voelen door anderen. Het maakt deel uit van de menselijke natuur om deel uit te willen maken van een "groep", een cirkel, en de samenleving is ongetwijfeld de grootste cirkel waarmee we te maken hebben.

Hoewel de mening van anderen, vooral die van mensen die we respecteren, een zekere invloed op ons heeft, is het goed om jezelf wat vragen te stellen wanneer het een harde kritiek op ons wordt. Deze les werd geleerd door een jong meisje dat werd overspoeld met negatieve oordelen over haar.

via Nypost

Advertisement

Zoe Gabriel is een 17-jarig meisje dat de harde realiteit van sociale media onder ogen heeft moeten zien: niet alles is wat het lijkt en mensen achter een toetsenbord voelen zich vrij om te zeggen wat er in hun opkomt. Maar laten we bij het begin beginnen.

Zoe komt niet uit een bijzonder welvarende familie en ze leerde al op jonge leeftijd het belang en het gewicht van geld: "Toen ik klein was, kon mijn familie geen dingen van een bepaalde kwaliteit kopen, zelfs niet de eenvoudigste zoals goed brood. Elke keer als we langs een winkel kwamen, zeiden mijn ouders simpelweg ‘de volgende keer', maar ik wist dat er nooit een volgende keer zou zijn."

Een video die op internet is geplaatst, heeft veel haat tegen haar aangewakkerd. Toch lieten die beelden niets vreemds zien, integendeel.

Advertisement

Een tas, een eenvoudig kledingstuk, was genoeg om enkele gebruikers op te winden die Zoe schaamteloos bespotten. Het enige wat ze had gedaan, was zichzelf filmen terwijl ze vertelde hoe blij ze was dat ze een felbegeerde Charles & Keith-designertas cadeau had gekregen van haar vader. Niets vreemds toch? Een enkel detail wakkerde de discussie aan: de prijs van de tas die 80 dollar kostte. Nog steeds niks vreemds, waar zit het probleem?

Simpel, Zoe had in de video verklaard dat ze zo blij was dat ze dat luxeartikel had ontvangen. Ze was haar vader dankbaar en blij dat hij haar dat dure cadeau had gegeven.

En hier komen we ter zake: sommige mensen wezen haar erop dat de tas slechts enkele tientallen dollars waard was en daarom volgens hen geenszins als een luxeartikel te beschouwen was. Dus lachten ze haar uit, wat haar erg kwetste. De jonge vrouw heeft daarom een ​​nieuwe inhoud gepubliceerd om op die kritiek te reageren.

Zoe vertelde in tranen over de economische situatie waarin haar familie verkeerde door uit te leggen dat dat voor haar helemaal niet weinig geld was en dat ze erg trots was op haar vader: "misschien is een portemonnee van $80 geen luxe voor jullie. Voor mij en mijn familie, is het veel, en ik ben zo dankbaar dat mijn vader er een voor me heeft kunnen kopen. Hij heeft zo hard gewerkt om dat geld te verdienen”.

De "responsvideo" werd kort publiek domein en bereikte de ogen van de oprichters van Charles & Keith die diep onder de indruk waren en besloten iets heel unieks voor Zoe te doen: nadat ze contact met haar hadden opgenomen, brachten ze haar en haar vader mee voor een rondleiding door hun vestiging en kozen vervolgens het meisje als testimonal voor een van hun binnenkort verkrijgbare tassen.

Een ontroerend verhaal dat ons leert dat niet-opbouwende kritiek niet loont, hard werken en bescheidenheid wel.

Advertisement