Moeder van 3 kinderen is sprakeloos nadat ze beseft hoeveel ze elk jaar uitgeeft om hen te onderhouden

Janine image
door Janine

26 Maart 2023

Moeder van 3 kinderen is sprakeloos nadat ze beseft hoeveel ze elk jaar uitgeeft om hen te onderhouden
Advertisement

Een kind opvoeden is een prachtige ervaring, maar ook een grote morele en vooral economische verantwoordelijkheid. Het opvoeden van een kind brengt aanzienlijke kosten met zich mee: naast basisbehoeften zoals voedsel en onderdak zijn er kleine uitgaven die zich in de loop van de tijd opstapelen, zoals schooluniformen en vakanties.

De kosten van een kind variëren afhankelijk van het beroep en de geografische locatie van de ouders en de jonge Dana, moeder van drie kinderen in de Verenigde Staten, besloot alle uitgaven van haar gezin te onderzoeken en deze op sociale media te delen.

via Tyla

Advertisement
Instagram - @livijayfam

Instagram - @livijayfam

"Ik realiseerde me hoeveel mijn kinderen per jaar kosten en het bedrag dat ik zag schokte me. Het schokt jullie waarschijnlijk ook," merkte Dana op. "Deze analyse van mijn uitgaven is een belangrijke factor om uit te leggen waarom mensen ervoor kiezen om kinderen te krijgen of niet, wanneer en hoeveel kinderen ze willen, ik denk dat transparantie iemand kan helpen. Geld is taboe en veel mensen praten er niet over", voegde ze eraan toe.

Om enige context te geven, legt Dana uit dat haar kinderen nog jong zijn, variërend in leeftijd van drie tot negen. "Aan buitenschoolse activiteiten geef ik $18.000 per jaar uit", legt ze uit, en voegt er dansactiviteiten voor haar twee dochters en voetbal voor haar zoon aan toe. De meisjes gaan naar de openbare school, terwijl haar zoon naar de kleuterschool gaat, wat $600 per maand kost gedurende 10 maanden.

Advertisement
Instagram - @livijayfam

Instagram - @livijayfam

Dana schat dat ze tussen de $1.500 en $1.800 per jaar uitgeeft aan de vakanties van haar kinderen en ongeveer $500 aan hun verjaardagen. Wat kleding, uniformen en schoenen betreft, gaf ze een ruwe schatting van minstens $3.000 per jaar, oftewel ongeveer $1.000 voor elk kind, hoewel ze toegaf dat ze daar niet zo zeker van was. Aan eten schat de moeder echter dat ze $1.200 extra per jaar uitgeeft (exclusief zichzelf en haar man), voor een totaal van nog eens $14.400. In totaal bedragen de jaarlijkse kosten van haar drie kinderen naar schatting $47.475.

Hoewel - zoals Dana zelf toegaf - het bedrag dat door de moeder wordt gepresenteerd subjectief is en niet het minimum vertegenwoordigt dat nodig is om gelukkige en gezonde kinderen te hebben, benadrukt het hoe het opvoeden van kinderen een aanzienlijke kostenpost kan zijn die een zorgvuldige en verantwoorde planning vereist.

Heb jij ook zulke berekeningen gemaakt en versteld gestaan ​​van de resultaten?

Advertisement