9-jarige jongen vraagt ​​om geadopteerd te worden: "Ik hoop dat iemand mij kiest als kind" (+VIDEO)

Janine image
door Janine

27 Maart 2023

9-jarige jongen vraagt ​​om geadopteerd te worden: "Ik hoop dat iemand mij kiest als kind" (+VIDEO)
Advertisement

Adopteren vertegenwoordigt een daad van liefde en geschenk tussen ouders en kinderen, een band die verder gaat dan een eenvoudige relatie. Deze weg is echter niet altijd gemakkelijk te bewandelen: er zijn veel kinderen die nog geen gezin hebben gevonden.

Een voorbeeld is de 9-jarige Jordan uit Oklahoma, Verenigde Staten. Zijn oproep om geadopteerd te worden op de lokale televisie ging de wereld rond, en zijn smeekbeden voor de eenvoudige mogelijkheid om een ​​liefdevol en gastvrij gezin te hebben, ontroerde duizenden.

via CNN

Advertisement
KFOR Oklahoma's News 4 - YouTube screenshot

KFOR Oklahoma's News 4 - YouTube screenshot

"Ik hoop dat iemand van jullie mij kiest”, zei de jongen: "Het maakt me niet uit of het alleen een mama of papa is of beide, ik wil me gewoon thuis voelen. Als ik drie wensen mag doen, zou ik graag een gezin, een gezin en een gezin willen hebben. Dat zijn de enige wensen die ik heb", zegt Jordan, die later politieagent wil worden. Het Oklahoma Department of Human Services heeft meer dan 10.000 verzoeken ontvangen om Jordan te adopteren, overal in de Verenigde Staten.

Maatschappelijk werkers geven er echter de voorkeur aan dat hij bij een gezin in Oklahoma wordt geplaatst, zodat hij een relatie kan onderhouden met zijn apart geadopteerde jongere broer. Christopher Marlowe, de kinderopvang specialist die de taak heeft tot het vinden van een permanent huis voor Jordan, werkt nauw samen met het ministerie om de lijst met adoptieaanvragen te verkleinen en het juiste gezin voor de jongen te vinden.

Advertisement

Jordan heeft in de zes jaar dat hij bij het bureau is in veel familiehuizen gewoond. "Jordan heeft een zeer begripvolle familie nodig, een familie die enige ervaring heeft met het opvoeden van een kind dat veel heeft meegemaakt", zei Marlowe, die niettemin groot enthousiasme uitte over de mogelijkheid om een ​​permanent huis voor Jordan te vinden, en zei dat dit de langverwachte doorbraak voor de jongen zou kunnen zijn.

Het verhaal van Jordan is een welsprekend voorbeeld van het belang van adoptie voor kinderen die op zoek zijn naar een stabiel, liefdevol gezin. Zijn hoop op het vinden van een gezin wordt gedeeld door vele andere kinderen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt in hun leven. Het is essentieel dat de samenleving zich bewust is van deze realiteit en adoptie ziet als een oplossing om hen de liefde en stabiliteit te bieden die ze verdienen. We hopen dat het verhaal van Jordan veel mensen zal inspireren om adoptie te overwegen en de deuren van hun huis en hart te openen voor een kind dat een gezin nodig heeft.

Advertisement