Meisje met het syndroom van Down wordt door 20 gezinnen afgewezen: alleenstaande vader besluit haar te adopteren

Janine image
door Janine

28 Maart 2023

Meisje met het syndroom van Down wordt door 20 gezinnen afgewezen: alleenstaande vader besluit haar te adopteren
Advertisement

Een kind krijgen is een enorme vreugde, maar het is niet altijd mogelijk om deze droom gemakkelijk waar te maken. Er zijn mensen die de ideale partner ontmoeten om een ​​gezin mee te stichten, maar er zijn er ook die alleen zijn en ondanks wat meer moeite absoluut niet willen opgeven van zoveel vreugde en er alles aan doen om hun doel te bereiken.

De hoofdpersoon van dit verhaal bevond zich in een vergelijkbare situatie, een man die tijdens zijn leven een zeer pijnlijke gebeurtenis heeft meegemaakt, een gebeurtenis die hem diep heeft doen lijden, maar die ook heeft gediend om belangrijke beslissingen te nemen, zoals degene waarover we het willen hebben.

via Metro

Advertisement

Hij is Luca Troiani, een 41-jarige alleenstaande vader uit Napels, die veel over zichzelf deed praten vanwege een geweldige levenskeuze: hij besloot dat hij zich zou wijden aan het helpen van mensen in moeilijkheden. De man zei dat hij pas tot een zeker besef kwam na en door het verlies van een dierbare vriend van hem. Hij was 14 jaar oud toen dit allemaal gebeurde, maar aan de zijde van zijn klasgenoot zijn tijdens zijn ziekte, hem ziek zien en zich moeten neerleggen bij de onvermijdelijkheid van het leven, veroorzaakte iets in hem.

Dit was het begin van een reis die hem ertoe bracht als vrijwilliger zieke of gehandicapte mensen te helpen en, toen hij 25 werd, naar het seminarie te gaan. Dit pad was echter niet het meest ideale voor hem, en daarom gaf hij zijn religieuze roeping op, maar niet zijn humanitaire. Na verschillende perikelen begreep hij eindelijk wat zijn pad was en begon er definitief mee. Een nieuwe weg die hem ertoe bracht een mooi gebaar te maken.

Advertisement

"Ik heb 11 jaar doorgebracht met een speciaal persoon en we hadden het vaak over het stichten van een gezin, maar toen ging het niet zoals we hadden gehoopt en gingen we uit elkaar - zei onze protagonist - Het verlangen om vader te worden heb ik daarentegen nooit opgegeven. Ik wist dat het voor een alleenstaande niet gemakkelijk is om een ​​kind te adopteren, maar ik gaf nooit op". En blijkbaar deed hij het goed, aangezien hij na enige tijd Alba ontmoette.

Dit prachtige kleine meisje kwam in Luca's leven toen ze nog maar een paar dagen oud was, wat hem de gelukkigste persoon ter wereld maakte. Hij had al een tijdje een adoptieverzoek ingediend bij de rechtbank en had nog steeds geen contact gekregen, maar toen het telefoontje kwam waarin ze aan hem werd voorgesteld, voelde de man een onbeschrijfelijke vreugde.

"Ze belden me en vertelden me dat ze een klein meisje voor me hadden - bekende Luca - Alba lijdt aan het syndroom van Down en haar biologische moeder had haar in de steek gelaten zodra ze geboren was. Daarna hadden 20 families interesse in haar getoond, maar trokken zich terug, en ze werd alleen gelaten. Ik wist meteen dat ze belangrijk voor me zou worden. Ik haastte me onmiddellijk naar het ziekenhuis om haar te ontmoeten, en toen ik haar voor het eerst in mijn armen hield, wist ik dat ze mijn dochter zou zijn.” Zo was het en na enkele jaren vertelt en laat Luca op internet zien hoe mooi, sterk en uniek hun band is.

Het is niet vanzelfsprekend dat adopties en ouder-kindrelaties altijd van een leien dakje gaan, maar het lijkt voor hen zo te zijn. Het enige wat we hoeven te doen is wensen dat ze hun band sereen blijven beleven en dat de toekomst steeds mooier zal zijn. En bedankt dat je ons eraan herinnert dat het geweldig is om de zwaksten of iemand met een probleem te helpen, wat ons een beter persoon maakt.

Advertisement