Op 11-jarige leeftijd opende ze haar eigen bedrijf en redde haar familie van de armoede

Janine image
door Janine

24 April 2023

Op 11-jarige leeftijd opende ze haar eigen bedrijf en redde haar familie van de armoede
Advertisement

Over het algemeen zijn ouders in de eerste plaats verantwoordelijk voor de zorg voor hun kinderen en voor hun behoeften en welzijn: liefde en toewijding aan hun kinderen blijven een van de belangrijkste waarden voor de meeste gezinnen. Er zijn echter situaties waarin het leven zelfs voor de jongsten belangrijke missies reserveert, zoals in het geval van Alison Avendaño, een Colombiaans meisje van slechts 11 jaar oud dat met haar buitengewone intelligentie een zeer belangrijke prestatie heeft geleverd: haar familie redden van een faillissement.

Ondanks haar leeftijd en de economische crisis die haar familie trof, was zij degene die dankzij haar briljante intuïtie de oplossing vond.

via Elpais

Advertisement

Van jongs af aan leefde Allison in een rijke familie, maar door haar nieuwsgierigheid ontdekte ze de enthousiaste wereld van het ondernemerschap. Ze begon handgemaakte producten, zoals papieren armbanden, te verkopen en gebruikte sociale netwerken om ze te promoten. Maar op slechts 8-jarige leeftijd, enthousiast om iets nieuws te proberen, besloot ze om taarten te maken ter gelegenheid van de feestdagen en deze te verkopen aan familie en vrienden. Het was op dat moment dat haar ouders de uitzonderlijke ondernemersintuïtie van hun dochter opmerkten. Enige tijd later kreeg het gezin echter te maken met een moment van diepe economische crisis en stopte hun activiteit.

Om het gezin overeind te houden, begonnen de ouders groenten en fruit op straat te verkopen, maar dit was niet voldoende om een ​​faillissement te voorkomen. De 11-jarige gaf echter niet op en besloot te experimenteren met digitale marketing om haar familie te redden. Nadat ze online onderzoek had gedaan, begreep ze dat digitale bedrijven de snelst groeiende zijn en vond ze de juiste manier om haar gezin uit de crisis te halen. "Ik probeerde mijn familie te motiveren, wetende wat er aan de hand was, maar ik verloor de hoop niet. Ik vond een visionair bedrijfsmodel en besloot het te volgen", vertelde ze.

Advertisement

Met haar hervonden vaardigheden werd het meisje al snel een start-up consultant, die hielp om meer omzet te genereren via sociale media. In slechts een paar maanden tijd verdiende ze meer dan $12.000 om haar ouders te helpen.

Allison ontdekte een nieuwe passie en is van plan haar vaardigheden op het gebied van digitale marketing verder te ontwikkelen en aan te tonen hoe doorzettingsvermogen en vastberadenheid ondanks jonge leeftijd kunnen leiden tot het realiseren van iemands dromen.

Advertisement