10-jarige jongen kan geen gezin vinden: een onderwijzerspaar besluit hem te adopteren

Janine image
door Janine

29 Maart 2023

10-jarige jongen kan geen gezin vinden: een onderwijzerspaar besluit hem te adopteren
Advertisement

Het adopteren van een kind met speciale behoeften is een ervaring die veel emoties en voldoening kan brengen: deze kinderen zijn op zoek naar liefde, aandacht en zorg en adopteren betekent hen dit alles en nog veel meer bieden. Je hebt niet alleen de mogelijkheid om een ​​kind te helpen dat liefde en aandacht nodig heeft, maar je kunt ook zoveel van hen leren en het mooie van ieders uniekheid waarderen.

Jenna Riccio weet dit goed, een lerares die in december 2018 een nieuwe leerling ontmoette genaamd Nate, die haar meteen trof met zijn tederheid en verlegenheid. Nate was halverwege het schooljaar verhuisd naar de klas van de Walsh Elementary School in Waterbury, Connecticut, waar hij het enige kind in een rolstoel was.

via Goodmorningamerica

Advertisement

Nate is een jongen die lijdt aan sikkelcelanemie, een genetische ziekte die de rode bloedcellen van het lichaam aantast. "Hij was erg rustig,” legde Jenna uit. "Soms huilde hij zonder reden. Ik denk dat de plotselinge verhuizing erg moeilijk voor hem was. Het heeft lang geduurd voordat hij geaccepteerd werd en zich voor iedereen openstelde." Jenna was destijds de lees-juf op school en deed haar best om een ​​welkome en inclusieve omgeving te creëren voor Nate en de andere leerlingen in de klas.

Nate werd tijdens zijn jonge leven talloze keren in het ziekenhuis opgenomen vanwege zijn ziekte, en in 2019, toen hij werd opgenomen, ging Jenna hem bezoeken. Later hoorde de lerares dat Nate verwijderd was van zijn biologische familie en in een pleeggezin was geplaatst door het Connecticut State Department of Children and Families. Jenna voelde sympathie voor de jongen en besloot hem in het ziekenhuis op te zoeken, aangezien hij niemand in de buurt had die hem kende. "Ik vond het triest dat zijn familie er bij was. Dus begon ik erover na te denken om de voogdij aan te vragen, zodat ik zijn moeder kon zijn", vertelde ze.

Advertisement

Jenna voltooide een uitgebreide reeks cursussen, seminars en controles en in minder dan twee weken kon ze Nate's adoptiemoeder worden. Ze liet experts komen om haar huis te inspecteren om er zeker van te zijn dat het veilig was voor haar nieuwe kind en voltooide het hele proces in ongeveer 10 dagen. Nadat Nate uit het ziekenhuis was ontslagen, nam Jenna hem mee naar huis. Dit vond plaats op 3 oktober 2019. Gedurende deze tijd werd Jenna verliefd op Tim Riccio, een leraar op Walsh Elementary die Nate kende van tekenles. Het stel trouwde op 15 mei 2021 en Nate was aanwezig als bruidsjonker.

"Hij heeft zoveel meegemaakt in zijn 10 levensjaren en elke dag wordt hij wakker met een glimlach op zijn gezicht, klaar om de dag aan te gaan", zei Tim. "Hij is een inspiratie voor mij, voor Jenna en voor elk lid van onze familie. Ik heb veel kinderen ontmoet sinds ik lesgeef, maar Nate is speciaal. Hoewel hij moeilijke ervaringen heeft meegemaakt, is hij nooit chagrijnig of verdrietig. In plaats daarvan heeft hij een lichtgevende uitstraling die op geen enkele manier kan worden verduisterd”, voegde hij eraan toe.

Het verhaal van Nate toont de kracht van veerkracht en positiviteit, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.

Advertisement