14-jarige bevalt van drieling: verpleegster adopteert zowel de kinderen als hun moeder

Janine image
door Janine

06 April 2023

14-jarige bevalt van drieling: verpleegster adopteert zowel de kinderen als hun moeder
Advertisement

Een kind adopteren is het embleem van liefde, maar denken aan het zorgen voor een jonge moeder met haar drie pasgeborenen is een daad van grote vrijgevigheid en menselijkheid. Deze moeders hebben vaak te maken met financiële en sociale problemen, en het vinden van iemand die bereid is om hen te helpen, kan het verschil maken. Bovendien kan deze ervaring net zo dankbaar zijn voor het adoptiegezin, dat de kans krijgt om samen met het nieuwe gezin te leren en te groeien.

Dit is het geval van Katrina Mullen, een verpleegster die besloot een jonge tienermoeder uit Indiana, Verenigde Staten, te adopteren.

via Today

Advertisement

Happy 17th birthday to my bonus Princess Shariya Small I’ve seen you grow from a scared and timid young mama to a...

Pubblicato da Katrina Mullen su Domenica 19 marzo 2023

Shariya Small beviel op slechts 14-jarige leeftijd van een premature drieling: de kinderen waren de eerste vier maanden van hun leven in het ziekenhuis opgenomen, gedurende welke tijd Shariya een zeer sterke band met haar verpleegster kreeg. Hoewel de jonge moeder aanvankelijk geen fan van Katrina was, toonde ze grote steun en vriendschap door Shariya te helpen met nachtelijke voedingen om haar in slaap te krijgen.

De jonge moeder was niet klaar voor alle verantwoordelijkheden die het ouderschap met zich meebrengt, zoals voeding geven, luiers verschonen en de last van drie pasgeborenen, en Katrina was dan ook essentieel voor hen allemaal. De vriendschap werd diep en blijvend, ondanks aanvankelijke meningsverschillen over ziekenhuisregels. Na de eerste indrukken zei Katrina tegen de jonge vrouw dat ze bij haar zou blijven: "Ik wist dat ik op de een of andere manier voor altijd in hun leven zou zijn."

Advertisement

Nadat Shariya en haar kinderen uit het ziekenhuis waren ontslagen, keerde de moeder terug naar haar huis en was ze helemaal alleen. Gelukkig had Katrina haar telefoonnummers aan Shariya gegeven en hield ze zich aan haar belofte om haar te helpen. Katrina en Shariya hebben elkaar persoonlijk ontmoet en telefoongesprekken gevoerd om adviezen over het ouderschap uit te wisselen. Katrina moest twee uur heen en terug reizen om Shariya en haar kinderen te bezoeken om iets minder dan een uur met hen door te brengen.

Later, toen een van Shariya's kinderen in het ziekenhuis werd opgenomen, besloot het Indiana Department of Children's Services de situatie van de tienermoeder te onderzoeken. Nadat de behandelend ambtenaar had besloten de kinderen te scheiden, belde Shariya Katrina. De verpleegster, die wist dat maar weinig pleeggezinnen een tienermoeder met drie kinderen zouden accepteren, besloot ze alle vier te adopteren om hun scheiding te voorkomen. "Ik wilde niet dat ze uit elkaar gingen. Ik wilde dat ze bij elkaar bleven", zei Katrina.

Deze verpleegster was een voorbeeld van mededogen en toewijding aan anderen. Ze zorgde niet alleen voor Shariya's drie pasgeborenen, maar bood ook steun en liefde aan de jonge moeder, die zich in een onverwachte en moeilijke situatie bevond. Haar vastberadenheid om het gezin bij elkaar te houden en haar toewijding om kinderen een liefdevolle en veilige omgeving te bieden, zijn een voorbeeld van hoe een vriendelijke daad een blijvende impact kan hebben op het leven van anderen.

Advertisement