Lerares sluit de mond van een leerling af met ducttape: ouders vragen haar ontslag

Janine image
door Janine

06 April 2023

Lerares sluit de mond van een leerling af met ducttape: ouders vragen haar ontslag
Advertisement

De opvoeding van kinderen en tieners is van fundamenteel belang en het is iets dat zich in de eerste plaats thuis ontwikkelt en vervolgens op school. Eenmaal in de klas, worden de kleintjes toevertrouwd aan de leerkrachten en hun kennis, maar het is niet gemakkelijk, zoals we weten, om dit beroep uit te oefenen. Docenten zijn speciale mensen die op alle mogelijke manieren proberen het beste van zichzelf te geven tijdens de lessen en zo eerlijk mogelijk te zijn, maar het is ook waar dat ze mensen zijn en dat ze net als iedereen moeilijke momenten hebben.

Dat gebeurde met de lerares in het middelpunt van dit verhaal, die het gedrag van een van haar leerlingen niet tolereerde en een beslissing nam die haar duur kwam te staan. We vertellen je over het verhaal.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het speelde zich allemaal af op de Smithfield High School in North Carolina, Verenigde Staten, waar een lerares, Dawn Felix, kritiek kreeg door een maatregel tegen een van haar leerlingen. De jongen genaamd Brady Webster is 11 jaar oud en zit op de middelbare school en blijkbaar was hij op een willekeurige schooldag een beetje te veel aan het kletsen, waardoor de lerares haar geduld verloor. Om een ​​einde te maken aan de voortdurende onderbrekingen van de jongen, besloot de vrouw hem op een voorbeeldige, maar ook buitensporige manier te straffen door letterlijk zijn mond te laten houden met ducttape.

De jongen, die niet wist wat hij moest doen, nam een ​​foto en stuurde die naar zijn moeder, met de vraag wat hij moest doen. De vrouw, Catherine Webster, sprakeloos tegenover die foto, vroeg haar zoon meteen waarom hij in die toestand verkeerde en wie de beslissing had genomen. Toen ze eenmaal de situatie begreep, besloot ze het kenbaar te maken en het onprofessionele gedrag te melden.

Advertisement

"Ik ben een redelijk persoon en een strenge moeder die geen gebrek aan respect tolereert - zei Catherine - ik begrijp dat leraren geen tijd hebben voor herhaalde onderbrekingen, daarom probeer ik Brady de discipline te geven die hij nodig heeft, ook thuis. De docente Felix had mij nooit negatief gedrag van mijn zoon gemeld, anders had ik direct ingegrepen".

Dit neemt niet weg, zoals ze zelf zei, dat de beslissing van de lerares ongepast en buitensporig was die, naast het straffen van de student, hem ook in verlegenheid bracht in het bijzijn van zijn klasgenoten.

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

De lerares vond het nodig om onmiddellijk te handelen zonder er eerst met Brady's ouders over te praten, maar het veroorzaakte een ware opschudding die onherroepelijk tot haar ontslag leidde.

Wat vind je van deze hele kwestie: ben je ooit in soortgelijke situaties terechtgekomen?

Advertisement