Haar tweeling wordt geboren met een keizersnede: “Mijn man zegt dat ik niet echt ben bevallen”

Janine image
door Janine

04 April 2023

Haar tweeling wordt geboren met een keizersnede: “Mijn man zegt dat ik niet echt ben bevallen”
Advertisement

De bevalling is een van de meest intense en buitengewone momenten in het leven van een vrouw: niets is te vergelijken met de diepe emoties die je voelt als je je baby voor het eerst in je armen houdt. Het is echter niet altijd "de mooiste dag van het leven van een vrouw", niet omdat het niet bijzonder is, maar omdat het een fysiek en emotioneel moeilijke ervaring is: het is vaak pijnlijk en soms moeten artsen operatief ingrijpen om de veiligheid van moeder en kind te garanderen. Of het nu via de natuurlijke weg is of via een keizersnede, het moment van de bevalling is even belangrijk, maar dat vindt niet iedereen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn man en ik en onze oppas (die bij ons woont) waren laatst aan het praten en ik maakte een grapje over de bevalling. Ik was 33 dagen in het ziekenhuis en had een spoedkeizersnede, midden in de nacht, en toen lag mijn tweeling 38 dagen op de NICU. Het was en is nog steeds erg intens. Maar mijn man denkt van niet en hij zei tegen me: 'Nou, je bent toch niet echt bevallen.'" legde de vrouw uit.

Na de grap verviel de vrouw in een ijzige stilte en de oppas beëindigde het gesprek door afscheid te nemen en te zeggen dat ze moest gaan. "Later, toen ik gekalmeerd was, vertelde ik hem hoe beledigend het was en nooit meer zoiets tegen me te zeggen, vooral niet in het bijzijn van andere vrouwen, omdat het laat zien hoe volkomen onwetend hij is," vervolgde ze.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Gebruikers hebben scherpe kritiek geuit op de oppervlakkigheid van haar man en veel vrouwen hebben hun solidariteit betuigd met de moeder: "Mijn keizersnede was 4 keer moeilijker dan mijn 2 natuurlijke bevallingen", merkte een vrouw op. "Ik heb een natuurlijke bevalling gehad, maar moeders die een keizersnede hebben ondergaan, hebben mijn volledige respect", voegde een andere jonge vrouw eraan toe.

"Je hebt ze hoe dan ook gebaard. Wat een absurde opmerking, ze zijn niet uit het niets gekomen of door de ooievaar afgeleverd", schreef een man.

Hoe zou jij op zo'n opmerking hebben gereageerd?

Advertisement