Meisje bevalt op 16-jarige leeftijd en vriend beschuldigt haar: “je hebt mijn leven verpest"

Janine image
door Janine

04 April 2023

Meisje bevalt op 16-jarige leeftijd en vriend beschuldigt haar: “je hebt mijn leven verpest"
Advertisement

Ouder worden is een geweldige ervaring en daar valt niets over te zeggen, maar je moet ook deze verantwoordelijkheid kunnen dragen. Het is raadzaam om op de hoogte te zijn van de offers die zullen en moeten worden gebracht voor het welzijn van onze kinderen en daarom elke stap met betrekking tot hun leven gewetensvol te plannen. Maar daarvoor is het noodzakelijk om volwassen genoeg te zijn en over economische stabiliteit te beschikken om de juiste voorwaarden te hebben om een ​​gezin te stichten.

Of je kunt moeder worden op je 16e.

via Thesun

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Dit is wat er gebeurde met Ellie, een meisje van net 16 dat moeder werd: "Ik was pas 14 toen ik Tommy leerde kennen, we ontmoetten elkaar buiten een McDonald's en het klikte meteen. We begonnen te daten en alles ging echt goed: we waren gelukkig. Toen werd ik zwanger en ik begrijp nog steeds niet hoe het heeft kunnen gebeuren omdat ik alle mogelijke voorzorgsmaatregelen heb genomen. Toch gebeurde het en mijn leven, ons leven, veranderde voor altijd. Ik had geen geld, geen plek om te gaan leven - vervolgde ze - ik ging natuurlijk nog steeds naar school, maar ik wist dat ik het kon, dat moeder worden mijn lot was".

Nu is hun kleine jongen, Luke, gegroeid en 2 jaar oud. De twee piepjonge ouders zijn nog samen, maar de relatie tussen hen is erg gespannen geworden.

Advertisement

"Het gaat helemaal niet goed, ik ben moe, ik doe talloze dingen, maar Tommy lijkt het niet te merken. Ik begrijp dat het erg moeilijk voor hem was, hij kijkt me nog steeds aan alsof ik verantwoordelijk ben voor het ruïneren van zijn leven. We hebben erover gepraat, maar hij begrijpt mijn gevoelens nog steeds niet."

Tommy gaf toe dat vader worden op 16-jarige leeftijd helemaal niet was wat hij wilde, en zei dat hij er nog niet klaar voor was: hij vond het erg moeilijk om avonden met vrienden op te geven, een tiener zijn zoals iedereen, zorgeloos en in staat om van het leven te genieten.

"Wat hij niet begrijpt, is dat het voor mij ook niet gemakkelijk is: ik breng de hele dag met Luke door, ik ren achter hem aan als hij fietst, ik maak hem schoon als hij vies wordt, ik geef hem te eten, was hem, kleed hem aan en doe veel andere dingen. Daarnaast moet ik ook voor het huis zorgen en voor ons koken. Tommy vindt het niets bijzonders, dat ik mijn tijd binnenshuis doorbreng met spelen met de baby, hij denkt dat ik me vermaak als hij aan het werk is, als hij me zo behandelt, maakt hij me zo boos, ik heb echt de grens bereikt”.

Het verhaal van Ellie en Tommy komt veel vaker voor dan men zou denken: er zijn veel minderjarige meisjes die moeder worden. Wat vind je van hun verhaal en van deze puber-realiteit?

Advertisement