Moeder beschuldigt dochter: “het is jouw schuld dat ik op late leeftijd andere kinderen moest krijgen”

Janine image
door Janine

06 April 2023

Moeder beschuldigt dochter: “het is jouw schuld dat ik op late leeftijd andere kinderen moest krijgen”
Advertisement

We lezen of horen vaak hoe moeilijk de rol van een ouder is, hoeveel middelen er nodig zijn om aan alle behoeften van een kind te voldoen. Moeder worden is bijzonder vermoeiend gezien de ongelooflijke behoefte aan een kind van deze figuur: vooral in de eerste levensmaanden is een pasgeborene volledig afhankelijk van haar zorg.

Er is echter één onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien: hoe moeilijk het is om kind te zijn. Ja, de verantwoordelijkheden liggen allemaal bij de ouderlijke kant, maar ook het uitleggen van iemands standpunten en iemands visies of levensambities aan een moeder of vader is helemaal niet gemakkelijk. Niet overtuigd? We hebben een concreet voorbeeld voor je.

via Mirror

Advertisement
Kristy/Flickr - Not the actual photo

Kristy/Flickr - Not the actual photo

In werkelijkheid is de vrouwelijke protagonist van dit verhaal een moeder, maar het verhaal draait om de “fout” die ze aan haar dochter toeschrijft. De 42-jarige moeder is boos op haar 20-jarige dochter. Het conflict ontstond doordat het jonge meisje verklaarde geen kinderen te willen en op basis van dit besef besloot ze spoedig een operatie te ondergaan om onvruchtbaar te worden.

Haar moeder kon deze keuze niet verdragen die ze definieerde als "egoïstisch" en opportunistisch: "er zijn zielen die zich bij onze familie moeten voegen om voorouderlijke of karmische redenen, we moeten kinderen krijgen! Aangezien mijn dochter te onvolwassen is en alleen aan jezelf denkt, moest ik op mijn leeftijd nog twee kinderen krijgen, kinderen die zij had moeten baren" - begon de vrouw op een forum om goedkeuring te zoeken.

Maar de reacties van gebruikers waren niet bemoedigend.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

“Je dochter is een aparte persoon, niet een verlenging van jou! Ze heeft het volledige recht om te kiezen wat ze wel en niet doet in haar leven" - schreef een gebruiker. "Stop met haar de schuld te geven als je het beu bent om kleine kinderen om je heen te hebben, niemand dwong je ertoe", merkte een ander op.

“Het is een illusie als je denkt dat je iemand kunt dwingen om kinderen te krijgen, ze groot te brengen en op te voeden zoals jij dat wilt, want dat is wat je met jouw leven wilde doen" - voegde een derde eraan toe. "Je kunt kinderen niet manipuleren, ik weet dit uit persoonlijke ervaring en als je het op jouw leeftijd nog steeds niet doorhebt, sorry, maar het is beter voor een kind om op te groeien zonder moeder dan met iemand zoals jij" - schreef zelfs iemand.

Kortom, de vrouw kreeg niet de gehoopte steun. Ouder-kindrelaties zijn gecompliceerd, maar aan beide kanten en dit moet in gedachten worden gehouden. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement