Baas geeft werknemers strikte regels om de lunchpauze te respecteren: een van hen neemt wraak

Janine image
door Janine

07 April 2023

Baas geeft werknemers strikte regels om de lunchpauze te respecteren: een van hen neemt wraak
Advertisement

Het beroepsleven van ieder van ons is zeer gevarieerd en er zouden hele boeken kunnen worden geschreven of zelfs films kunnen worden gemaakt in een poging om enkele van de meest wijdverspreide dynamieken op dit gebied te vertellen. Laten we het niet hebben over de irritante collega of de veeleisende baas: soms merken we dat we een oneerlijke en daarom frustrerende routine leven.

De hoofdpersoon van dit verhaal, dat echt is gebeurd, heeft besloten zijn "unieke" ervaring te delen op een bekend online forum.

via Reddit

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het begon allemaal met de komst van een nieuwe manager. Op het werk namen werknemers korte pauzes voor een kop koffie of een tussendoortje en voor de lunchpauze organiseerden ze zich om naar de daarvoor bestemde ruimte te gaan. De "ontspanningsruimte" was niet erg groot en kon daarom niet alle werknemers tegelijkertijd huisvesten, maar dit was voor hen nooit een probleem geweest omdat ze ploegendienst hadden.

De nieuwe manager, die de protagonist Dave noemt, om zijn imago niet te schaden, had het "briljante" idee om de pauzes van alle medewerkers te gaan controleren: "hij begon tijden te plannen die we absoluut moesten respecteren om onze maaltijden te consumeren, allemaal om de productiviteit te verbeteren" - schreef onze hoofdrolspeler - Persoonlijk voelde ik me helemaal niet op mijn gemak bij dat nieuwe en rigide bedrijfsbeleid, aangezien mijn lunchpauze midden in de ochtend was, een moment voor me fundamenteel vanuit een werkend oogpunt".

Dus besloot de man tegenmaatregelen te nemen om het de nieuwkomer betaald te zetten en hij had een werkelijk uniek idee.

Advertisement
Andrea Piacquadio/Pexels - Not the actual photo

Andrea Piacquadio/Pexels - Not the actual photo

"Ik begon met opzet telefoontjes en zakelijke vergaderingen aan te nemen tijdens wat mijn lunchpauze zou moeten zijn. Ik noteerde nauwgezet elke minuut die ik miste om die taken uit te voeren en die werd afgetrokken van de pauze waar ik recht op had. Aan het einde van elke week stuurde ik Dave het rapport van de "extra" activiteiten die tijdens de lunchpauze waren uitgevoerd en presenteerde ze hem als overuren waarvoor ik betaald moest worden" - voegde de man eraan toe in zijn lange post.

Dave was woedend, maar hij kon die medewerker, die zijn nieuwe richtlijnen gewoon opvolgde, geen enkel wangedrag verwijten. Na enige tijd gaf de manager er de voorkeur aan het door hem ingevoerde nieuwe beleid af te schaffen.

Velen hebben met hun opmerkingen de actie van deze "opstandige" werknemer ondersteund door op te merken dat een goede manager, voordat hij enige interne verandering doorvoert die gericht is op "het verschuiven van de balans", eerst de tijd moet nemen om de dynamiek van zijn ondergeschikten te begrijpen en allereerst aan hun welzijn en daarna aan hun productiviteit te denken. Ben je het ermee eens?

Advertisement