Leraar wijst zijn leerlingen een bijzonder opstel toe: ze ontslaan hem

Janine image
door Janine

16 April 2023

Leraar wijst zijn leerlingen een bijzonder opstel toe: ze ontslaan hem
Advertisement

School is een fundamentele periode voor de groei en emotionele ontwikkeling van kinderen, vooral wanneer ze tieners zijn, wordt het essentieel om te benadrukken welke de meest geschikte waarden en houdingen zijn om te cultiveren om een ​​gezond en burgerlijk leven te leiden binnen de maatschappij. Natuurlijk zijn de ouders de eersten die deze moeilijke taak moeten vervullen, maar zij zijn niet de enigen: docenten treden ook op als opvoeders en leren veel meer dan alleen schoolbegrippen.

Deze leraar heeft geprobeerd zijn leerlingen een moeilijke les te leren die voor hen en het hele schoolbestuur onverteerbaar leek te zijn.

via Nbcnews

Advertisement
Jeff Keene/Facebook

Jeff Keene/Facebook

Jeffrey Keene, 63, is een leraar in Florida, of beter gezegd, was. De professor, wiens leerlingen jongeren tussen de 16 en 18 jaar zijn, kreeg een onaangename brief in handen waarin stond dat hij de staatsstatuten had geschonden. De brief met disciplinaire maatregelen was bedoeld om de man te ontslaan vanwege een aantal van zijn gedragingen in de context van lesgeven. Zijn fout? Een taak die in de klas aan zijn leerlingen was toevertrouwd.

Het idee van de professor was om jonge mensen zich te laten identificeren met enkele mogelijke realiteiten, hij wilde dat ze in zichzelf keken, hun gevoelens naar buiten brachten en nadachten over het belang van het leven, over de vergankelijkheid ervan, over wat de dingen waren die echt belangrijk waren tijdens het bestaan.

Zijn bedoelingen waren ongetwijfeld nobel, maar psychologie is een net zo fascinerend als "delicaat" onderwerp. Misschien was de vorm die het individu koos om zijn voormalige studenten de ruimte te geven om na te denken te "direct", het kostte hem namelijk zijn baan. We zien de hoofdlijnen van het thema dat hij had toegewezen.

Advertisement
Jeff Keene/Facebook

Jeff Keene/Facebook

"Vandaag hebben we een noodgeval op school: iemand kwam gewapend en met negatieve bedoelingen binnen".

"Schrijf een gedachte op wat je voelt, waarneemt over deze gebeurtenis".

"Vandaag is de laatste dag van je leven. Schrijf je overlijdensbericht."

"Aanvullende inzichten: wat vind je van de hoge frequentie van schietpartijen in de Verenigde Staten? Welke mogelijke acties kunnen als groep en gemeenschap worden ondernomen om dit te verhelpen? Hoe denk je dat min of meer direct betrokken zijn bij een scenario als dit hierboven beschreven van invloed kan zijn op je toekomstplannen?" Dit zijn de opvallende punten van de controversiële taak die de man aan tieners had opgedragen.

 Government of Prince Edward Island/Flickr - Not the actual photo

Government of Prince Edward Island/Flickr - Not the actual photo

Sommige studenten waren helemaal niet blij met de taak van de leraar en klaagden bij hun ouders en vertegenwoordigers.

Jeffrey werd later "uitgenodigd" om zijn functie neer te leggen zonder een echt regelrecht ontslag te ondergaan, maar hij weigerde prompt: "Ik heb niets verkeerds gedaan en als ik dat wel heb gedaan, vertel me dan wat het is. Ze antwoordden dat 'ze dat niet konden'. In dat geval, aangezien ik niet weet wat ik verkeerd heb gedaan, ga vooral door en ontsla me zonder geldige reden, zei ik tegen hen.” Dat meldde de oud-professor, die al zo'n 15 jaar leraar is.

"Als je echt niet met de studenten kunt communiceren, wat is dan het nut van de rol van de leraar?! In mijn gedachten weet ik zeker dat ik handelde voor het welzijn van mijn jongeren”, voegde de man eraan toe. Wat vind jij van dit controversiële verhaal?

Advertisement