Ze vraagt ​​om twee weken vrij van haar werk, maar de werkgever weigert: ze neemt ontslag en besluit haar leven te veranderen

Janine image
door Janine

22 April 2023

Ze vraagt ​​om twee weken vrij van haar werk, maar de werkgever weigert: ze neemt ontslag en besluit haar leven te veranderen
Advertisement

Veel mensen houden van reizen: er is niets mooiers dan verrast te worden door de wonderen die de wereld te bieden heeft, maar in de meeste gevallen is het niet mogelijk om 365 dagen per jaar een nieuwe plek te verkennen en misschien is dat ook wel de reden dat zoveel werkenden met ongeduld wachten op de komst van hun vrije dagen.

Kate Kennedy was haar eentonige en stressvolle leven bij haar baan als manager van evenementen beu. Ze wilde gewoon een pauze van twee weken om te ontspannen en te genieten van een mooie reis, maar toen haar baas haar jaarlijkse vakantie weigerde, wist ze dat ze haar leven drastisch moest veranderen.

via DailyMail

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Dus besloot ze, samen met haar partner Steve, 45 jaar, haar baan op te zeggen en op avontuur te gaan rond de wereld aan boord van een camper. In 6 jaar tijd hebben ze landen als Turkije, Griekenland, Italië en Slovenië bezocht en het paar geniet van de vrijheid om in hun eigen tempo te leven. Kate, 30 jaar, uit Leeds, zei: "Ik was niet blij met het leven dat ik leidde. Maar de druppel die de emmer deed overlopen, was dat ik niet op vakantie mocht. Ik stelde me voor dat ik mijn leven doorbracht in een saai kantoor totdat ik 60 zou zijn, en dan met pensioen gaan en alles zien waarvan ik ooit heb gedroomd om te zien sinds ik 20 was. Het was niet wat ik wilde. Ik wilde mijn leven leiden in het hier en nu”.

Kate en Steve ontmoetten elkaar in een pub in 2011. Zes maanden na hun eerste date vlogen ze naar Rome voor hun eerste camperervaring. Eenmaal thuis kochten ze in een mum van tijd hun eigen camper, zodat ze door Europa konden blijven reizen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"We waren heel enthousiast - we kochten onze eerste camper voor £5.000. We gebruikten hem meteen en zijn sindsdien niet meer gestopt", zei Steve. Als freelancer had Steve al enige flexibiliteit in zijn werk, maar Kate vond het hare "streng en saai" en zei dat ze "altijd onder druk stond". Sinds het ontslag van Kate heeft het stel een nieuwere camper gekocht, die van alle gemakken is voorzien. Sindsdien is ze doorgegaan met het realiseren van de droom die ze in 2017 startte, de wereld rondreizen met hun huis op wielen. Kate heeft ondertussen meer flexibel werk gevonden dat ze op afstand kan doen en het paar kan dagen van acht uur werken met "onregelmatige pauzes", vaak beginnend om 4 uur 's ochtends.

"We vinden het fijn om in de camper te wonen: hij is klein, dus heel gemakkelijk schoon te maken, goedkoop te verwarmen en stelt ons in staat om te gaan en staan ​​waar we willen. We gaan het liefst naar kleine geïsoleerde resorts in plaatsen als Kos, Santorini en St. Mauritz en genieten van sport in de sneeuw in de winter. Onze camper is niet alleen een vervoermiddel, het is ons thuis. Ons leven is hier," legde Kate uit.

Een beslist moedige en fascinerende levenskeuze, vind je niet?

Advertisement