Vrouw zegt haar baan op om zich alleen aan het huis te wijden: “ik sta ten dienste van mijn man"

Janine image
door Janine

22 April 2023

Vrouw zegt haar baan op om zich alleen aan het huis te wijden: “ik sta ten dienste van mijn man"
Advertisement

Moderniteit en emancipatie hebben ons gewend gemaakt aan grote en belangrijke veranderingen op de werkvloer, in de sociale en privésfeer. Het leven heeft een ontwikkeling doorgemaakt die ons in de loop van de tijd steeds verder heeft verwijderd van de stijl van onze ouders en grootouders, maar niet iedereen is het hier mee eens. Er zijn namelijk mensen die er alles aan zouden doen om terug te keren naar de gewoonten en gebruiken van vele jaren geleden en vaak slagen ze daar ook in.

Dit is het geval met het verhaal dat we je gaan vertellen, waarin een jonge vrouw, echtgenote en moeder centraal staat, die heeft besloten haar carrière op te geven om zich volledig aan huis en gezin te wijden. Maar we vertellen je wat beter hoe het is gegaan.

via Mirror

Advertisement

Het verhaal speelde zich af in Cheltenham, Verenigd Koninkrijk, waar de 34-jarige Alena Petitt besloot de levensstijl van de jaren ’50 te omarmen en zichzelf te transformeren in de perfecte huisvrouw. Met een briljante carrière in de marketingsector achter de rug, heeft onze protagonist besloten alles achter zich te laten en zich aan te sluiten bij een beweging genaamd Tradwife, waarin vrouwen centraal staan ​​​​die het grootste verlangen hebben om huisvrouw te worden.

"Ik wilde het al van kleins af aan - vertelde Alena - toen mijn leraren me vroegen wat ik wilde worden als ik groot was, antwoordde ik altijd: huisvrouw. Door de jaren heen heb ik werkervaring opgedaan in Londen, maar ik voelde dat ik daar niet wilde blijven. Toen ontmoette ik mijn man en veranderde alles.”

Advertisement
Alena Kate Pettitt/Facebook

Alena Kate Pettitt/Facebook

Het stel ontmoette elkaar toen ze nog in het bedrijf werkte en langzaamaan besloten ze een gezin te stichten. Na verloop van tijd voelde Alena zich er niet meer op haar gemak en besloot ze ontslag te nemen als marketingmanager en koos ze ervoor om een ​​tijdje thuis te blijven.

"Ik was constant op zoek naar een andere baan, maar in de tussentijd bracht ik mijn dagen thuis door met schoonmaken, koken en voor mijn gezin zorgen, terwijl mijn man naar zijn werk ging - bekende ze - Op een gegeven moment beseften we dat het goed met me ging, thuis functioneerde alles, er was geen behoefte aan nog een salaris en dus stelde ik mezelf ten dienste van mijn man".

Plots veranderde alles: de man nam de economische teugels van het gezin over en zij bleef thuis om voor de kinderen te zorgen en het huis netjes te houden. "Hij is degene die geld verdient en hij is het die ik toestemming moet vragen om iets voor het huis en persoonlijke dingen te kopen, zelfs als ik een nieuwe jas wil, moet ik eerst met hem praten - vervolgde ze - uiteraard blijft er elke maand ook iets voor mij over, een manier om mijn werk te erkennen en dat vind ik prima".

Alena Kate Pettitt/Facebook

Alena Kate Pettitt/Facebook

Kortom, er zijn vele jaren verstreken sinds 1950, er zijn veel veranderingen geweest en er is grote vooruitgang geboekt, maar blijkbaar zijn er nog steeds veel stellen en vrouwen die liever een levensstijl uit het verleden ‘aannemen’. Terecht of niet, we kunnen het zeker niet betwisten, maar accepteren.

Wat vind jij van Alena's keuze?

Advertisement