Linten rond tassen en kinderwagens: een manier om de behoefte aan een beetje hulp aan te geven

Janine image
door Janine

06 Mei 2023

Linten rond tassen en kinderwagens: een manier om de behoefte aan een beetje hulp aan te geven
Advertisement

Door de steeds stijgende kosten van levensonderhoud komen steeds meer mensen, vooral grote gezinnen, in de problemen. Voor het huishouden en voor je kinderen zorgen, vooral als ze jong zijn, kan een hele onderneming zijn: het is zowel economisch als fysiek zwaar.

Zo heeft een psycholoog, een moeder, een origineel initiatief gelanceerd om gezinnen in moeilijkheden te helpen: een gekleurd lint om tassen en kinderwagens vastbinden om de behoefte aan een helpende hand te "communiceren". Laten we nes kijken wat het precies is.

via Dailymail

Advertisement

Anna Mathur, 37 jaar, is moeder van 3 kinderen en weet heel goed hoe vermoeiend het kan zijn om voor kleine kinderen te zorgen, die vol energie en soms een beetje ondeugend zijn.

"Ik worstelde met mijn drie kinderen midden op straat: de ene schreeuwde en de andere twee bleven achter me lopen en luisterden niet naar me. Ik voelde me volkomen uitgeput en vocht tegen de tranen. Rondkijkend zag ik alleen maar vreemden, onbekenden, andere moeders, gezinnen en mensen alleen. Ik wou dat ik me in die omstandigheden tot iemand had kunnen wenden, al was het maar voor een vriendelijk woord, een glimlach van 'begrip' of een helpende hand met mijn kinderen”, vertelde de vrouw.

"Misschien hadden een paar mensen ook aangevoeld dat ik me in moeilijkheden bevond, maar ik zag hun onzekerheid: de twijfel dat als ze me hulp hadden aangeboden, ik misschien beledigd zou zijn. Ze kenden me immers niet”, voegde ze er aan toe. Vandaar haar belangeloze idee om in soortgelijke gevallen het verschil te maken.

Advertisement

Anna plaatste een bericht op sociale media waarin ze haar ervaring vertelde en uitlegde wat volgens haar een geldige "oplossing" was: tassen/kinderwagens versieren met duidelijk zichtbare gekleurde linten, zodat iedereen die op de hoogte was van hun "geheime" betekenis, zich "bevoegd" kon voelen om in te grijpen. "De linten zijn niet alleen leuke toevoegingen, maar krachtige uitspraken van toestemming. Een toestemming om praktische hulp en vriendelijke woorden te bieden of te ontvangen. Ik geloof echt dat linten kunnen helpen om de gêne en onzekerheid te overwinnen die gepaard gaan met het benaderen van iemand om steun te bieden”, vertelt de psycholoog.

De hulp die kan worden ontvangen is "variabel", iedereen kan besluiten om een ​​moeder te steunen die het lintje op zijn eigen manier laat zien: je kunt bijvoorbeeld wat luiers weggeven of iets gebruikt zoals kleding en speelgoed. Maar een troostend woord of bereid zijn te luisteren naar “een klaagzang” is ook prima.

Het bericht werd duizenden keren gedeeld en kreeg in slechts 48 uur meer dan 22.000 likes. Anna heeft honderden berichten en reacties gekregen van mensen die haar idee willen steunen, onder meer via hun bedrijven, verenigingen en zelfs ziekenhuizen. Wat vind je van haar initiatief?

Advertisement