Op haar 100e wordt ze boswachter: een voorbeeld van vastberadenheid voor veel jongeren

Janine image
door Janine

16 Juni 2023

Op haar 100e wordt ze boswachter: een voorbeeld van vastberadenheid voor veel jongeren
Advertisement

De realiteit van het werk is al enige tijd niet "optimaal": eindeloze werkuren en lonen die niet in verhouding staan ​​tot de taken. Als je al een baan kunt vinden. Gelukkig gaat het niet bij iedereen zo en zijn er ook die helemaal tevreden zijn met hun baan. In beide gevallen, of je nu gelukkig bent of niet, is het pensioen nog steeds een zeer begeerde levensfase: na vele jaren van hard werken kan men genieten van een welverdiende rust en zich misschien volledig wijden aan zijn dierbaren of aan zijn passies.

De vrouwelijke protagonist van dit verhaal ziet het helemaal niet zo: op de eerbiedwaardige leeftijd van 85 jaar besloot ze, in plaats van met pensioen te gaan, met een nieuwe baan te beginnen!

via Nytimes

Advertisement

Betty Reid Soskin heeft besloten om weer “mee te doen”, als boswachter in Rosie the Riveter National Historical Park, in Californië, Verenigde Staten. De vrouw was toen al 85 jaar, maar ze liet zich niet in het minst ontmoedigen en werkte hard om dat nieuwe en delicate vak te leren.

"Een integraal onderdeel zijn van de geschiedenis van dit park was en is net zo ontroerend als lonend," zei Betty, "het gaf 'zin' aan mijn oude dagen”, voegde de honderdjarige vrouw eraan toe. Want ze heeft 15 lange jaren in dat nationale park gewerkt en is in feite de langstlevende "boswachter" in het reservaat geworden!

Haar figuur is voor veel mensen een grote inspiratiebron geweest en Betty's verhaal is niet onopgemerkt gebleven.

Advertisement

De vrouw heeft namelijk talloze onderscheidingen gekregen van de staat voor haar diensten en toewijding aan het land, waaronder de grootste eer die een burger kan krijgen: de gouden medaille van het Amerikaanse Congres!

Betty ging op 100-jarige leeftijd met pensioen, zich ervan bewust dat ze een grote bijdrage had geleverd aan dat park en vooral dat ze een symbool had vertegenwoordigd: de belichaming van het feit dat als je vurig een doel wilt bereiken, leeftijd of sociale achtergrond niet uitmaakt!

Kortom, als we ons met passie en toewijding inzetten, ligt alles binnen handbereik. Wat denk jij ervan?

Advertisement