Stel tekent een "contract": wie vreemdgaat, ondervindt ernstige gevolgen

Janine image
door Janine

20 Juni 2023

Stel tekent een "contract": wie vreemdgaat, ondervindt ernstige gevolgen
Advertisement

Als je verliefd bent, is het normaal dat je je onzeker voelt en jaloers bent, maar sommige mensen gaan nog verder en gaan wat buitensporig gedrag vertonen. Dit is wat er gebeurde met een stel uit Madrid (Spanje): zoals zoveel andere verhalen die opschudding veroorzaken op sociale netwerken, circuleert er een verhaal waarin een jonge vrouw genaamd Veronica die haar nieuwe vriend, Gabriel, een "verbinteniscontract" heeft laten tekenen.

De focus van de schriftelijke overeenkomst is uiteraard wederzijdse loyaliteit en voorziet in een boete in geval van verraad door een van de twee. Maar laten we het ongebruikelijke contract in detail analyseren.

via Lindependant

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

In dit contract stelde het paar een tabel op met progressieve straffen voor alle daden van ontrouw, zowel door Gabriël als door Veronica zelf; aangezien ze advocaat is, heeft ze het document zelf opgesteld. Een expliciet gesprek met een ander, op welke manier dan ook, zou de overtreder bijvoorbeeld een boete van €500 kosten, terwijl mondeling contact een boete van €2.000 zou hebben opgeleverd.

Ten slotte voorzag het laatste boeteniveau in een boete van 5.000 euro voor degene die zich schuldig had gemaakt aan fysieke relaties van welke aard dan ook met een derde persoon. Het contract bepaalde ook dat elke ontrouw binnen twee weken moest worden onthuld, en in het geval van geheimhouding zou de boete worden verhoogd met 50 euro voor elke dag liegen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Het paar besloot de schriftelijke overeenkomst te publiceren om hun ontluikende relatie te formaliseren, maar het verhaal ging het internet rond en veroorzaakte controverse onder gebruikers van sociale netwerken, ondanks het feit dat dit type contract geen enkele juridische waarde kan hebben.

Veel mensen hebben het paar ervan beschuldigd omkoopbaar te zijn en alleen een economisch rendement uit hun relatie wil halen, waarbij ze de fundamentele principes van liefde verwaarlozen, maar de twee hebben geprobeerd uit te leggen dat het een eenvoudig humoristisch gebaar was om wederzijds vertrouwen te tonen en uiteindelijk werd de tweet verwijderd waardoor de twee geliefden terugkeerden naar de anonimiteit. Dit heeft echter geleid tot een discussie onder gebruikers: als het wettelijk mogelijk zou zijn, zou jij dan ooit bereid zijn om zo'n overeenkomst te ondertekenen? En waarom?

Advertisement