Haar bagage overschrijdt het toegestane gewicht: ze draagt alle kleding om te voorkomen dat ze extra moet betalen

Janine image
door Janine

28 April 2023

Haar bagage overschrijdt het toegestane gewicht: ze draagt alle kleding om te voorkomen dat ze extra moet betalen
Advertisement

Elke keer dat je in het vliegtuig moet stappen om naar een nieuwe vakantiebestemming te gaan, of voor je werk moet reizen, moet je op veel regels letten die je moet respecteren. Je mag niet altijd vloeistoffen aan boord meenemen, behalve in speciale verpakkingen, sommige voorwerpen moet je thuis laten en als je met handbagage reist, mag je nooit de gewichtslimieten overschrijden. Alle maatschappijen hebben hun eigen regels en het maximale gewicht voor een stuk bagage dat in de cabine mag worden vervoerd, verschilt per maatschappij. Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is dat zodra deze limiet wordt overschreden, er een toeslag moet worden betaald om aan boord te kunnen gaan.

Veel passagiers kunnen, als ze niet erg voorzichtig zijn, in deze situatie terechtkomen en een onvoorzien bedrag moeten betalen. Het overkwam de hoofdrolspeelster van dit verhaal ook, maar zij bedacht een heel originele manier om het obstakel te omzeilen. Laten we er samen achter komen.

via Mirror

Advertisement

when the airline staff at the check in counter said: “EXCESS NA PO KAYO, 7kg lang po allowed na hand carry.” me: NO PROBLEM! 😏 *from 9kg to 6.5kg baggage 😅 #ExcessBaggageChallengeAccepted

Pubblicato da Gel Rodriguez su Martedì 1 ottobre 2019

Gel Rodriguez is een jonge Filippijnse vrouw die over zich deed praten op internet nadat ze een bepaalde foto op Facebook had geplaatst. De passagier stond op het punt om aan boord van een vlucht te gaan en werd geblokkeerd vanwege het te hoge gewicht van haar bagage. Er mocht maximaal 7 kilo mee aan boord, terwijl haar koffer 9 kilo woog. Aan de balie vertelden ze haar dat ze extra had kunnen bijbetalen om de handbagage te transformeren tot ruimbagage om mee aan boord te kunnen nemen. Maar Gel nam het niet goed op.

"Ze vertelden me dat mijn bagage 2 kilo te zwaar was - schreef ze op Facebook - geen probleem". Een bericht dat vergezeld ging van een foto waarop ze op een uitgesproken bijzondere manier gekleed was. Omdat ze niet extra wilde betalen voor die 2 kilo, besloot de vrouw dat gewicht te "dragen". De koffer ging van 9 kilo naar een gewicht van 6 en een halve kilo zonder dat ze geld hoefde bij te leggen.

Advertisement
xlibber/Wikimedia - Not the actual photo

xlibber/Wikimedia - Not the actual photo

Het resultaat was hilarisch en vermaakte het web enorm. Velen zagen haar post en lieten een commentaar achter van goedkeuring omdat ze een origineel idee had gevonden om het probleem op te lossen zonder financiële gevolgen. De pose waarin Gel zich aan het internetpubliek toont, verklaart de voldoening die ze op dat moment voelde, maar ze bekende ook dat het met al die kleren niet zo comfortabel was: "Het was erg warm - verklaarde ze - ik niet het aanbevelen".

Heb jij ook wel eens het toegestane gewicht overschreden? Hoe heb je dat aangepakt?

Advertisement