Dit bedrijf vereist dat passagiers worden gewogen voordat ze aan boord van het vliegtuig gaan

Janine image
door Janine

11 Juni 2023

Dit bedrijf vereist dat passagiers worden gewogen voordat ze aan boord van het vliegtuig gaan
Advertisement

Reizen is een bijna bevrijdende daad: je bezoekt nieuwe plekken, ontmoet interessante mensen en culturen, je maakt je los van de dagelijkse sleur en komt vooral even tot rust. Stuk voor stuk zeer positieve aspecten die ertoe leiden dat miljoenen mensen jaarlijks een paar weken vakantie nemen. Of de bestemming nu dichtbij of ver weg is, het maakt niet uit, het gaat erom dat je je goed voelt, zodat er een manier is om je in alle comfort te verplaatsen en het afleggen van afstanden is nu geen probleem meer. Talrijke luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld vervoeren dagelijks vele passagiers en begeleiden hen naar de gekozen plek van bestemming.

Het enige waar je echter op moet letten voordat je aan boord gaat, zijn de regels die je moet respecteren, vooral als je met het vliegtuig reist. Het is noodzakelijk om zorgvuldig te selecteren wat je aan boord meeneemt, vloeibare producten op een bepaalde manier te rangschikken en het gewicht van je bagage niet te overschrijden. De controles zijn in die zin erg streng en kunnen niet worden omzeild, maar als ze naast de bagage ook vragen om jezelf te wegen, hoe zou je dat dan opvatten?

via CNN

Advertisement
Cammynz/Wikimedia - Not the actual photo

Cammynz/Wikimedia - Not the actual photo

Dit is de situatie waarin passagiers van de luchtvaartmaatschappij Air New Zealand zich bevinden, die heeft meegedeeld dat ze gedurende ongeveer een maand een onderzoek zal uitvoeren naar het gemiddelde gewicht van reizigers voor elke vlucht. Dat klopt: naast het wegen van de koffers, vraagt ​​het bedrijf zijn klanten om op de weegschaal te stappen.

Een zeer gênant verzoek waaraan misschien niet iedereen wil voldoen, daarom zijn er uitleg en berichten van het bedrijf gekomen om de gemoederen te kalmeren.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Alastair James, de expert in vrachtcontrole van de luchtvaartmaatschappij, zei dat het onderzoek was bedoeld om gegevens te verzamelen over vracht en gewichtsverdeling in vliegtuigen. "We wegen alles wat in het vliegtuig gaat - verklaarde hij - van de lading tot de maaltijden aan boord, tot de bagage in het ruim. We moeten deze gegevens kennen om interne beoordelingen te kunnen maken en ook de veiligheid tijdens vluchten in de gaten te kunnen houden".

Noodzakelijke maatregelen dus, die niet genegeerd kunnen worden om de prestaties van de onderneming te verbeteren. "We weten dat op de weegschaal gaan staan vervelend kan zijn - vervolgde James - daarom willen we onze klanten geruststellen dat er nergens zichtbare displays zijn. Niemand kan hun gewicht zien, ook het personeel niet".

Kentaro IEMOTO/Flickr - Not the actual photo

Kentaro IEMOTO/Flickr - Not the actual photo

Of je nu slank bent of niet, niet iedereen laat zulke persoonlijke informatie graag zien, daarom heeft het bedrijf bekendgemaakt hoe mensen worden gewogen. Dit initiatief is in het verleden al door hetzelfde bedrijf genomen en is gericht op het verbeteren van de prestaties op zowel technisch als op veiligheidsgebied. En wie weet besluiten andere bedrijven op een dag om dezelfde procedure in de praktijk te brengen.

Als een dergelijk verzoek aan jou zou worden gedaan, zou je dan bereid zijn om deel te nemen aan een volledig anonieme gegevensverzameling of zou je dit heel vervelend vinden?

Advertisement