Koppel schept op over hoe heerlijk het is om geen kinderen te hebben: “we leven in luxe vanwege onze keuze”

Janine image
door Janine

30 April 2023

Koppel schept op over hoe heerlijk het is om geen kinderen te hebben: “we leven in luxe vanwege onze keuze”
Advertisement

Er zijn mensen die niet kunnen wachten om de juiste persoon, hun zielsverwant  te ontmoeten en samen een gezin te stichten. Een vol en gelukkig leven gekenmerkt door het symbool van de vereniging van een liefde: kinderen. En er zijn mensen die het idee om ouder te worden compleet mijden!

Dit stel heeft elkaar zeker "gevonden" en deelt graag allerlei ervaringen samen, behalve als ouders natuurlijk. Ze zijn er namelijk vast van overtuigd dat het geheim van hun geluk het feit is dat ze geen kinderen hebben en ze zijn van plan hun levensfilosofie voort te zetten. Op internet zijn er echter mensen die hen hard bekritiseren vanwege hun keuze en hun manier om te pronken met hun "geen kinderen" -beleid.

via Insider

Advertisement
 Thank You (23 Millions+) views/Flickr - Not the actual photo

Thank You (23 Millions+) views/Flickr - Not the actual photo

Het sleutelwoord voor Kate en Brian Anderson is onafhankelijkheid. Vrijheid om te doen wat ze willen, wanneer ze willen. Of ze willen zich in ieder geval niet "beperkt" voelen door kinderen te hebben om voor te zorgen, kinderen om voortdurend hun tijd en geld aan te besteden. Want we weten, kinderen brengen ook veel economische uitgaven met zich mee, dus het opvoeden ervan betekent in de meeste gevallen offers moeten brengen: echte opgaves.

Dit stel heeft in plaats daarvan een lijnrecht tegenovergesteld idee: ze zijn van plan om van elk moment te genieten en hun geld, het salaris van beiden, uit te geven om een ​​leven van "luxe" te leiden. Ze hebben verschillende video's op sociale netwerken gedeeld waarin ze hun levensstijl laten zien: dure lunches en diners, ongelooflijke vakanties, allerlei soorten aankopen die uitsluitend verband houden met hun welzijn.

Een specifieker voorbeeld van hun idee van leven zonder "remmen"?

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

"Toen mijn man en ik ons ​​verveelden, besloten we rond 17.00 uur de deur uit te gaan. We gingen naar het vliegveld, kochten twee kaartjes en vlogen naar Disneyland, tegen 19.00 uur hadden we onze bestemming bereikt zonder iets mee te nemen maar bovenal hoefden we met niemand rekening te houden".

Talrijke gebruikers hebben hun keuze ondersteund door  enkele video's van het "zorgeloze" paar te becommentariëren: "Ik hou van alles wat met je leven zonder kinderen te maken heeft: weinigen kunnen het zich veroorloven"; "dit is waar ik altijd naar heb gestreefd"; "18 jaar zijn verstreken en ik hou nog steeds van deze levensstijl, ik zou nooit meer terug willen: alleen op vakantie gaan... is een echt wondermiddel!".

Maar er zijn er ook die de Andersons ernstig "verweten" hebben: "Kinderen krijgen is het mooiste wat een stel kan overkomen, zonder deze unieke en onvervangbare ervaring gaat de ware essentie van het gezin verloren!”, schreef iemand. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement