Buschauffeur valt flauw achter het stuur: 13-jarige neemt het heft in eigen handen en redt iedereen (+VIDEO)

Janine image
door Janine

30 April 2023

Buschauffeur valt flauw achter het stuur: 13-jarige neemt het heft in eigen handen en redt iedereen (+VIDEO)
Advertisement

Er zijn momenten in het leven dat er geen tijd is om na te denken, maar je tussenbeide moet komen, snel handelen om het ergste te voorkomen. Misschien wordt niet iedereen in zijn dagelijks leven geconfronteerd met dit soort situaties, maar ze kunnen gebeuren en wanneer we het het minst verwachten.

Net zoals gebeurde in het verhaal waarover we je willen vertellen. Op een normale werkdag werd een schoolbuschauffeur tijdens zijn dienst onwel terwijl hij meer dan 60 studenten naar huis moest brengen, maar gelukkig was er een speciaal persoon naast hem die geen tijd verspilde en het juiste deed. We vertellen je wat er gebeurde.

via ABC News

Advertisement

On the way home from school today Dillons bus driver passed out at the wheel and Dillon jumped into action and stopped...

Pubblicato da Ireta Marie su Mercoledì 26 aprile 2023

Het verhaal speelde zich af in Warren, in Massachusetts, VS, waar een groep jongeren op weg was naar huis van het Carter Middle School toen er iets gebeurde dat hen ernstig in gevaar bracht. De bestuurder van de bus waarin ze zaten werd plotseling onwel en verloor de macht over het stuur.

Iedereen werd bang, behalve Dillon Reeves, een jongen uit de tweede klas die op zijn dertiende klaar was om onmiddellijk in te grijpen. Zonder al te veel na te denken of in paniek te raken, lanceerde de jongen zich in de richting van de bestuurdersplaats en binnen een paar seconden slaagde hij erin om op de rem te trappen en aan de kant te gaan om het ergste te vermijden.

Alsof dat nog niet genoeg was en ondanks de verwarring die onder zijn klasgenoten heerste, bleef hij kalm en zei hen onmiddellijk om hulp te roepen om de chauffeur te helpen. Een echte held die iedereen wist te redden, ook zichzelf. De bestuurder werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht toen de hulpverleners arriveerden en geen van de andere kinderen raakte gewond.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Een gebaar dat hem eer aandeed en hem tot een kleine held van onze tijd maakte. Om hem te bedanken voor wat hij had gedaan, organiseerde zijn school een conferentie waarin werd verteld over wat er gebeurd was en over de moed van de 13-jarige. Deze laatste kwam niet tussenbeide, maar zijn ouders wel, die naar eigen zeggen erg trots waren op de jongen.

"Hij is altijd zeer alert op wat hem omringt”, zei zijn vader Steve Reeves. "Het was overweldigend nieuws voor ons allemaal en we zijn er erg trots op". Ook stadsgenoten wilden Dillon bedanken en deden dat door voor zijn huis een spandoek te hangen waarop hij als "held" wordt erkend.

Onmogelijk om het tegendeel te beweren tegenover een daad van zoveel moed en gezien de leeftijd van de student. In zijn schoenen zou niet iedereen zo kordaat kunnen handelen, misschien zelfs een volwassene niet. In plaats daarvan bewaarde hij zijn kalmte, legde zijn rugzak weg, stond zo snel hij kon op en maakte een einde aan wat een echte tragedie zou kunnen worden.

We bedanken hem en wensen hem het beste voor zijn toekomst.

Advertisement