Meisje somt de 54 vereisten op die ze van haar “geschikte” vriend verwacht

Janine image
door Janine

14 Mei 2023

Meisje somt de 54 vereisten op die ze van haar “geschikte” vriend verwacht
Advertisement

Als je op zoek bent naar de juiste persoon, heb je veel verwachtingen, en als je een bepaalde leeftijd hebt, dan “wordt de lat hoger gelegd”. De meesten van ons brengen een reeks sentimentele ervaringen met zich mee die een min of meer diepgaande invloed op ons leven hebben gehad: liefdes die eindigden door onverenigbaarheid, bedrog, samenlevingen die niet bij onze levensstijl bleken te passen. Dit alles leidt echter eenvoudigweg tot een groter bewustzijn van wie je bent en wie je, althans idealiter, naast je zou willen hebben.

De hoofdpersoon van dit verhaal lijkt daar heel duidelijke ideeën over te hebben: ze heeft een lange lijst opgesteld van de “kwaliteiten” die haar ideale vriend moet hebben. Jammer dat sommige punten op haar eigenaardige lijst niet in het minst esthetische of emotionele kenmerken zijn...

via Eldinamo

July Jinku, 22 jaar, is een Mexicaanse influencer die blijkbaar op zoek is naar haar “soulmate”, die persoon die je in één oogopslag kan “verblinden”. In plaats van liefde op het eerste gezicht zou het juister zijn om te spreken van een zorgvuldig geselecteerde liefde: de jonge vrouw heeft een zeer lange lijst opgesteld van vereisten die een man moet bezitten om haar partner te worden.

"Ik wil dat hij Engels kent, geen verdrietig persoon is en mij financieel kan steunen", schreef de jonge vrouw bijvoorbeeld. "Hij moet een auto hebben en elk vrij moment met mij doorbrengen."

Maar maak je geen zorgen, Jinku is niet zo heel precies en heeft in feite besloten haar "voorkeuren" in 3 macrocategorieën te verdelen.

Advertisement

Dat wil zeggen, de Belangrijkste Vereisten, die met Secundaire Prioriteit en ten slotte de Extra's.

Een van de belangrijkste vereisten is het niet willen van kinderen, dat ze altijd wordt gesteund en onderhouden, dat hij haar vaak meeneemt om uit eten te gaan en uit te gaan, dat hij haar blindelings vertrouwt en dat hij een overtuigd "feminist" is.

De "Secundaire Prioriteiten" zijn niet de gewoonte hebben om te roken, geheelonthouder te zijn, dat hij bevriend raakt met haar vrienden, dat hij de Engelse taal perfect kent, dat hij met geen enkel ander meisje uitgaat, dat hij financieel onafhankelijk is en dat hij tussen de 25 en 35 jaar oud is.

Als "Extra" verwacht ze dat hij alleen woont en een auto heeft, langer is dan zij, geen piercings of tatoeages heeft en uit een rijke familie komt.

Kortom, de lijst is behoorlijk lang en Jinku's "behoeften" zijn verre van gemakkelijk om aan te voldoen en om deze reden werd de vrouw hard bekritiseerd. Maar wat “biedt” zij van haar kant?

Ze belooft respectvol te zijn, te "trouwen" met de katholieke religie, zelf geen drugs of alcohol te gebruiken, "puur" te zijn, er altijd mooi uit te zien en goed te kunnen koken.

Liefde wint altijd, of bijna: in dit geval krijg jen de indruk van een krampachtige zoektocht naar de "perfecte" partner, maar als we spreken van een "paar" ligt perfectie noch in wat men materieel bezit, noch veel minder in het voldoen aan elk verzoek van de andere persoon. Wat vind jij van de gedachtegang van deze influencer?

Source:

Twitter

Advertisement