Haar hond redt haar leven: ze "rook" een compatibele orgaandonor terwijl ze op vakantie waren

Janine image
door Janine

12 Mei 2023

Haar hond redt haar leven: ze "rook" een compatibele orgaandonor terwijl ze op vakantie waren
Advertisement

Een vakantie is over het algemeen een moment van ontspanning, de mogelijkheid om de batterijen op te laden. In dit geval was het het keerpunt voor een vrouw die haar toekomst veilig zag. Op welke manier?

Laten we zeggen dat niet iedereen het geluk heeft om zelfs maar van zijn of haar gezondheid te kunnen genieten. We beschouwen het soms als vanzelfsprekend, maar dat is het helemaal niet. De protagonist van dit verhaal vocht al meer dan tien jaar met een ernstige chronische ziekte en helaas werd het steeds alarmerender. En toen loste haar hond, op een strandvakantie, al haar problemen op.

via Mirror

Lucy Humphrey, 44 jaar, was gedwongen haar vakantie op te geven: ze was van plan om met haar partner, Cenydd Owen, op een camperreis te vertrekken. Helaas had het vergevorderde en slopende stadium van de ziekte hen gedwongen om er vanaf te zien: Lucy had frequente behandelingen in geschikte structuren nodig.

Dus uiteindelijk kozen ze voor een barbecue op het strand. Dat dit daadwerkelijk de mooiste vakantie ooit zou worden, hadden ze niet kunnen weten.

Het begon allemaal vanwege een van de honden van het stel, Indie, een Doberman. De hond begon op het strand een andere badgast lastig te vallen die daar in de buurt was. De derde keer bleef er voor Cenydd niets anders over dan naar die persoon te gaan en zijn excuses aan te bieden... Een persoon die echter alles voor altijd zou veranderen.

Advertisement

“A STRANGER I MET AT THE BEACH GAVE ME HER KIDNEY”: A STORY OF EXTRAORDINARY COINCIDENCES Lucy Humphrey had possibly a...

Pubblicato da Matthew Manning su Martedì 25 aprile 2023

Katie James, 40, zat naast hen, die ook met de camper was. Indie was herhaaldelijk naar haar toegegaan door tegen de vrouw te blaffen. Dus het stel haalde uiteindelijk hun hond terug om zich te verontschuldigen en leerde uiteindelijk Katie kennen. Er was meteen een klik tussen hen en al snel zaten ze allemaal te kletsen rond de barbecue.

Tijdens het praten was er een toeval aan het licht gekomen: Lucy, die al een tijdje ziek was en zo snel mogelijk een niertransplantatie nodig had, stond tegenover Katie, die zich net had aangemeld voor nierdonaties. De twee vrouwen hadden daarom besloten hun mobiele telefoonnummers uit te wisselen en contact te houden om de zaak verder te onderzoeken. Beiden hebben alle noodzakelijke testen gedaan en het is ongelooflijk, maar de twee vrouwen bleken 100% compatibel te zijn voor een transplantatie!

"De chirurg vertelde ons dat er een kans van één op 22 miljoen was om zo'n match te vinden tussen twee volslagen vreemden. Ik zou het niet langer dan een paar jaar hebben overleefd zonder de operatie: het was precies wat ik nodig had!"

Katie schonk vervolgens haar nier aan Lucy en daarmee kwam er een einde aan het onwaarschijnlijke verhaal: de ene vrouw had een gegarandeerde toekomst om naar uit te kijken en de andere sloot een onbreekbare vriendschap!

Source:

Bbc

Advertisement