Woedende moeder: telefoontje van kinderdagverblijf om te vertellen dat haar zoon 'een klein ongelukje' had

Janine image
door Janine

09 Mei 2023

Woedende moeder: telefoontje van kinderdagverblijf om te vertellen dat haar zoon 'een klein ongelukje' had
Advertisement

Als je ouder wordt, weet je dat je met veel verantwoordelijkheden te maken krijgt. Hierin staan ​​we echter nauwelijks helemaal alleen: familieleden, en soms ook vrienden, kunnen belangrijke hulp bieden bij de zorg voor en het beheer van kinderen. Het is bijna noodzakelijk dat onze kinderen bij bepaalde gelegenheden aan iemand anders worden toevertrouwd en daar is niets mis mee. Op voorwaarde dat diegene ze ook daadwerkelijk op de beste manier kan controleren.

Helaas is dat niet gebeurd met de hoofdpersoon van dit verhaal, die onmiddellijk naar de crèche moest rennen waar ze haar 10 maanden oude baby had achtergelaten.

via Bbc

Gustavo Fring/Pexels/screenshot/ - Not the actual photo

Gustavo Fring/Pexels/screenshot/ - Not the actual photo

Ellie Nilssen, 28 jaar, was gewaarschuwd door een alarmerend telefoontje: de crèche, Little Dreams Nursery in Aberdeen, had contact met haar opgenomen om haar te informeren over een ongeluk met haar 10 maanden oude zoon Blake. De opvoeder had haar uitgelegd dat het kind tijdens het spelen per ongeluk heet water had gemorst, maar niets om zich zorgen over te maken: de vrouw was gerustgesteld over de toestand van het kind. Het ging tenslotte niet om een noodgeval.

Ellie was sereen en was, met een heel kalm gevoel, vertrokken om haar kind op te halen.

Eenmaal daar aangekomen, samen met haar man Daryl, hoorde ze echter iets heel verontrustends: vreselijke kreten van pijn kwamen uit het gebouw voor de opvang en verzorging van kleine kinderen. Het stel had het meteen herkend: het was Blake.

Advertisement
Ellie Johnson/Instagram

Ellie Johnson/Instagram

De baby had brandwonden aan zijn benen en arm en zijn ouders waren volledig geschokt door zijn aanblik. Ondanks hun angst waren ze erin geslaagd helder genoeg te blijven om snel een ambulance te bellen. De diagnose was tweedegraads brandwonden: het kind had, in een poging om op te staan ​​vanuit een zittende positie op de grond, geprobeerd zichzelf op een emmer met kokend water en bleekmiddel te hijsen, die uiteindelijk op hem terechtkwam.

Blake werd in het ziekenhuis opgenomen, geopereerd en goed behandeld en is nu in uitstekende gezondheid. De ouders waren echter geschokt door de gebeurtenis en vooral door de onzorgvuldigheid en het gebrek aan snelle tussenkomst van de kleuterleidsters die, ondanks alles, bleven proberen zichzelf te rechtvaardigen en te minimaliseren wat er was gebeurd.

Het paar diende daarom een klacht in tegen de structuur en er werd een vergoeding van vijf cijfers in hun voordeel geregeld, geld dat vervolgens op de rekening van de kleine Blake werd gestort, waartoe hij toegang zal hebben als hij meerderjarig is.

Je verwacht dat wanneer je gebruik maakt van de diensten van gespecialiseerde structuren en personen, je gerust kunt zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Wat vind jij hiervan?

Advertisement