Lerares ontslagen omdat ze haar leerling haar e-sigaret liet roken (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

13 Juni 2023

Lerares ontslagen omdat ze haar leerling haar e-sigaret liet roken (+ VIDEO)
Advertisement

Misschien zal het niet zo moeilijk zijn als ouder zijn, maar ook het uitvoeren van het beroep van docent is beslist veeleisend: je hebt altijd te maken met de opvoeding van de kinderen, alleen zijn het niet je eigen kinderen en kun je geen al "te diep" contact met ze krijgen omdat een schoolopvoeder de ouderfiguren niet kan en mag vervangen. Wat zeker is, is echter dat ze voorbeelden en gidsen moeten zijn voor studenten die ooit de toekomst van de samenleving zullen vertegenwoordigen.

Dat is niet precies wat er gebeurde in dit verhaal waarin een docent verviel tot zeer twijfelachtig gedrag.

via Dailymail

Advertisement
Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

Een vervangende lerares op een middelbare school in Lake County, in Florida, kwam in ernstige problemen vanwege een unieke daad. Een actie die ertoe leidde dat ze op staande voet werd ontslagen en haar beroep in het hele graafschap niet zou mogen uitoefenen.

De vrouw, volgens haar om te proberen te "integreren", nodigde een student uit om haar elektronische sigaret te roken: ze riep hem naar haar bureau waar ze zat en overhandigde hem de "vape". De jongen zou het apparaat hebben geaccepteerd en vervolgens tot grote verbazing van de hele klas hebben gebruikt.

Jennifer Gaine Hale, 50 jaar, had de jongen gevraagd niets over het incident te zeggen en de minderjarige deed dat ook niet. Er ging echter iets mis.

Advertisement
TBEC Review/Wikimedia - Not the actual photo

TBEC Review/Wikimedia - Not the actual photo

In feite vertelde een van zijn klasgenoten over de scène die hij uit de eerste hand had gezien en dus riep de directeur van Eustis Middle School, Michael Spencer, Hale onmiddellijk naar zijn kantoor om haar om een ​​verklaring te vragen voor haar volkomen ongepast gedrag.

De vrouw gaf haar schuld toe en verklaarde dat ze alleen zo had gehandeld om door haar studenten geaccepteerd te worden. Natuurlijk was haar rechtvaardiging niet overtuigend.

Hale werd gerapporteerd aan de afdeling Human Resources van de County School Board en werd later definitief uit de instelling ontslagen. Maar dat is nog niet alles.

In feite werd de vrouw zelfs gevangen gezet en moest ze een borgtocht van $1.000 betalen om vrij te komen.

De ouders van de leerlingen die de school bezochten waren geschokt door wat er was gebeurd en de moeder van de betreffende leerling zei: “we moeten nu ook bang zijn voor de docenten”.

Ook de lokale politiechef gaf een verklaring af waarin hij de daad van de lerares als ontoelaatbaar omschreef: "ze had de verantwoordelijkheid om de jongeren in die klas te beschermen. Zo ver had ze niet moeten gaan". Wat vind jij van deze schokkende episode?

Advertisement