Vriendin legt schriftelijk 22 regels op die haar vriend strikt moet volgen

Janine image
door Janine

12 Juni 2023

Vriendin legt schriftelijk 22 regels op die haar vriend strikt moet volgen
Advertisement

Elke liefdesrelatie is gebaseerd op regels die door het paar zijn opgesteld over wat ze kunnen verwachten, welke richting ze moeten inslaan en welke "plichten" ze moeten volgen: deze regels kunnen expliciet of impliciet zijn en komen vaak voort uit een evenwicht tussen de behoeften en verlangens van beide.

In ieder geval is er geen model dat geldig is voor alle stellen, omdat elke relatie anders is en afhangt van wie het leeft, van hun waarden en van de verschillende ervaringen die ze hebben opgedaan. Om de regels van een gezonde en voldoening gevende relatie voor beiden te creëren en te behouden, is open, respectvolle en oprechte communicatie nodig. Onlangs is er echter een lijst met 22 nogal twijfelachtige "paar" -regels op internet verschenen.

via Mirror

Advertisement
Pexels -Not the Actual Photo

Pexels -Not the Actual Photo

De regels van elke relatie zijn uniek en kunnen worden geïmpliceerd of expliciet vermeld, maar een meisje besloot alle verzoeken die ze had voor haar partner op te schrijven en de te volgen regels vast te stellen. Als er geen onverwachte gebeurtenis was geweest, zou de vreemde lijst privé zijn gebleven. De jongen verkocht zijn auto en liet het "contractdocument" erin achter. Vervolgens ontdekte Twitter-gebruiker @kkeyes96 het verontrustende contract en besloot het op internet te delen.

De lijst bevatte zeer specifieke regels, zoals "Je mag GEEN telefoonnummer hebben van een ander meisje dan ik", "Je mag ze NIET volgen op sociale media (inclusief Instagram, Snap-chat en Twitter)", " Je mag NIET meer dan twee keer per week met je vrienden uit”, "Je mag NIET naar ander kijken". Wat meisjes betreft, mag de jongen niet eens in de buurt komen: "Als meisjes je ergens of op een bepaald moment benaderen, moet je weggaan."

De vrouw kan zelfs de aanwezigheid van de hond niet verdragen: "De hond hoeft niet elke keer met ons mee naar buiten". Verder heeft ze ook weinig tolerantie voor vrienden: "Als we zouden gaan samenwonen, zullen je vrienden zelden in ons huis worden toegelaten" en "Je mag me nooit verwaarlozen voor je vrienden." Wat betreft drank is ze echter heel duidelijk: "Je mag niet drinken tenzij ik erbij ben". Uitstapjes als stel zijn echter verplicht: "We moeten minstens eens in de twee weken als officieel stel uitgaan." Tot slot somde ze een reeks "commando"-regels op, zoals: "Ik mag je telefoon checken wanneer ik wil", "Als ik zeg dat je moet springen, vraag jij me: “hoe hoog, prinses?" en "Je mag er NOOIT meer dan 10 minuten over doen om me te antwoorden als ik naar je op zoek ben".

Advertisement
Pexels -Not the Actual Photo

Pexels -Not the Actual Photo

De tweet werd later verwijderd omdat te veel gebruikers de auteur van de post aanzagen als een "slachtoffer" van zijn vriendin, maar het verhaal heeft tot veel controverse geleid. Veel internetgebruikers hebben commentaar geleverd op het verhaal van hoe giftig en ongezond een relatie op basis van vergelijkbare principes kan zijn.

Wat denk jij ervan? Heb je jezelf ooit in een soortgelijke situatie bevonden? Hoe reageerde je?

Advertisement