Jongere lijdt aan het "weerwolfsyndroom" en zijn gezicht is volledig bedekt met haar

Janine image
door Janine

16 Mei 2023

Jongere lijdt aan het "weerwolfsyndroom" en zijn gezicht is volledig bedekt met haar
Advertisement

Er goed uit willen zien, gezien worden als een lust voor het oog en niet afgewezen worden vanwege je fysieke "gebrek" is wat we allemaal verlangen. In harmonie zijn met je lichaam en met jezelf is de beste manier om met de buitenwereld om te gaan en in alle facetten van je bestaan ​​in alle rust te leven. Helaas is de natuur echter zo gevarieerd dat het enkele niet geheel gewenste verrassingen kan opleveren.

Dit is het geval van de jonge man die centraal staat in dit verhaal, die te maken had met een zeer zeldzame fysieke aandoening die zijn hele leven beïnvloedde. Laten we hem samen leren kennen.

via Daily Mail

Lalit Patidar is een jongen die in het dorp Nandleta, Madhya Pradesh, in India woont en heel beroemd is geworden vanwege zijn uiterlijk. De foto's die hij op zijn social media-accounts plaatst spreken voor zich: zijn hele lichaam is bedekt met haar, ook zijn gezicht. Een kenmerk dat hem uniek heeft gemaakt, onmogelijk om het te ontkennen, maar dat helaas verschillende problemen heeft veroorzaakt.

Lijdend aan een zeer zeldzame medische aandoening die bekend staat als hypertrichose, of beter bekend als het weerwolfsyndroom, heeft onze hoofdrolspeler sinds zijn kindertijd te maken gehad met overmatige haargroei over zijn hele lichaam. Sinds hij ter wereld kwam, zoals zijn moeder Parvatibai vertelde, heeft hij dat aspect gehad. "Ik zag hem een ​​half uur na de bevalling - zei de vrouw - en hij was al bedekt met haar".

Vader Bankatlal vertelde daarentegen nog een ander detail van de bevalling: "Toen hij geboren was en de verpleegster hem zag, was ze zeer verrast. Ze belde de dokter die de bevalling had gedaan en vroeg om uitleg, maar de dokter zei dat alles normaal was."

Advertisement

Hypertrichose is een kenmerk dat één op de 340.000 mensen in de wereld treft, wat betekent dat er in het hele universum slechts 50 personen zijn die erdoor getroffen zijn. Een aandoening die hen zeker uniek maakt, maar die ook voor veel maatschappelijke problemen zorgt.

De moeilijkheden voor Lalit zijn in feite niet gering sinds hij relaties met de buitenwereld begon te krijgen. De kinderen waren bang voor hem en keken hem allemaal achterdochtig en walgend aan.

"Op school noemden ze me apenman en ze gooiden stenen naar me - zei de jonge man - het heeft me altijd veel pijn gedaan en ik had grote moeite om mijn balans te vinden, maar nu kan ik ermee leven en heb ik ontdekt hoe ik vrienden maak en een dimensie die helemaal van mij is. Natuurlijk - vervolgde hij - is niet gemakkelijk om met deze beharing om te gaan: het stoort me als ik eet, soms kan ik niet goed zien vanwege wat ik op mijn ogen heb en van tijd tot tijd heb ik moeite om te ademen, maar ik wil niet klagen".

Het kostte Lalit tijd en veel pijn voordat hij zichzelf kon accepteren en geaccepteerd werd, maar nu is hij blij met zijn leven, gaat hij verder met zijn studie, droomt ervan politieagent te worden en is ondertussen druk als vlogger. Een demonstratie dat je niet "perfect" hoeft te zijn om succesvol te zijn of om sereen omringd door dierbaren te leven.

Heb je ooit gehoord van het weerwolfsyndroom?

Advertisement