Veganistische vrouw schrijft een brief aan haar buurman waarin ze klaagt over de “stank” van vlees

Janine image
door Janine

16 Mei 2023

Veganistische vrouw schrijft een brief aan haar buurman waarin ze klaagt over de “stank” van vlees
Advertisement

Gedurende ons leven groeien we, worden we volwassen en worden we ons daardoor meer bewust van alles om ons heen, leren we anderen te respecteren, samen te leven en sommige gedragingen te tolereren die we niet leuk vinden. Of zo zou het tenminste moeten zijn.

Buren, die geen compromis konden vinden, hadden een hevige discussie en belandden uiteindelijk bij de mensen van het internet die zich in tweeën “splitsten”, die de ene familie of de andere ondersteunen.

via Skynews

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Sarah is een vrouw en moeder die in de noordelijke buitenwijk Burns Beach woont. Ze merkte dat ze, vanuit haar oogpunt, gedwongen was een brief te schrijven gericht aan haar naaste buren.

De vrouw vond de geur van gekookt vlees die uit het raam van de aangrenzende huurders kwam namelijk ondraaglijk: zij en haar hele gezin zijn veganisten.

Dus besloot ze hen te schrijven met het beleefde, maar vastberaden verzoek om het raam te sluiten terwijl ze dat "verboden" en volgens haar "verontrustende" eten klaarmaken. Op de achterkant van de brief staat: "Neem het volgende bericht alstublieft serieus, het is erg belangrijk".

Advertisement
Jeff Hitchcock/Flickr - Not the actual photo

Jeff Hitchcock/Flickr - Not the actual photo

"Hallo buurman, zou je alsjeblieft het raam die uitkijkt op mijn huis kunnen sluiten terwijl je kookt? Ik vraag het vriendelijk. Mijn familie is veganistisch (we eten alleen plantaardig voedsel) en de geur van het vlees dat je kookt, maakt ons misselijk en geschokt. Wij zouden uw begrip op prijs stellen. Dank u. Sarah, Wayne en kinderen." Zo luidt de inhoud van het originele verzoek van de vrouw die veel opschudding veroorzaakte.

Ja, want de ontvangers, de buren, vonden die brief op zijn zachtst gezegd bizar en aarzelden niet om hem te publiceren op een bekende Facebook-groep die bekend stond om zijn vermelding van "extravagante elementen". En dit zorgde voor veel ophef.

Kort gezegd, beschouwen de veganisten het verzoek van Sarah als legitiem (en beleefd), terwijl de "vleesetende" tegenhanger, om het zo te zeggen, zelfs de gedachte aan een dergelijk verzoek schokkend vond. De episode ontaardde snel en werd gevolgd door steeds "dwingender" brieven: er was sprake van juridische ingrepen.

Hey Perth/Facebook

Hey Perth/Facebook

"Het is allemaal zo “gênant”; "ga in het bos wonen als je zoiets gewoons als de kooklucht van de buren niet kunt verdragen"; “ik zou de barbecue aansteken en de hele buurt uitnodigen." Dit zijn enkele van de “heftigste” opmerkingen.

Sommigen waren het eens met de veganistische familie en stelden dat voor degenen die die specifieke levensfilosofie volgen, de geur van vlees echt weerzinwekkend is.

Kortom, de discussie die de brieven en posts opriepen was allesbehalve constructief en zaaide alleen maar frustratie. Misschien had er een compromis tussen de twee families kunnen worden bereikt zonder al te veel opofferingen van beide kanten. Wat vind jij?

Advertisement