De foto van een slapende vader in het ziekenhuis gaat viraal: zijn vrouw vertelt wat er is gebeurd

Janine image
door Janine

20 Mei 2023

De foto van een slapende vader in het ziekenhuis gaat viraal: zijn vrouw vertelt wat er is gebeurd
Advertisement

We horen of lezen vaak over relaties die niet bepaald gelijk zijn: hoe (te) vaak vrouwen gedwongen worden grote offers te brengen om hun kinderen te volgen, op te voeden en te vermaken. Maar kinderen heb je met z'n tweeën en er moet samen voor hen gezorgd worden zonder specifiek onderscheid in taken die verband houden met rollen en geslachten.

In dit verhaal hebben we echter onze protagonist die een foto heeft gemaakt van haar geliefde echtgenoot: een erkenning van al zijn inspanningen en de steun die hij haar kan geven. Zelfs in een kritieke situatie zoals die hen is overkomen.

via Goodmorningamerica

Let’s talk about this because it doesn’t get enough attention......What some may see: a Dad sleeping while Mom stays...

Pubblicato da Sara Duncan su Martedì 23 marzo 2021

Sara Duncan, een lerares uit Fredericktown, Missouri, wilde het beeld van haar man Joe vereeuwigen. Op de foto zien we hem languit op de grond liggen, "opgerold" om zichzelf, terwijl hij diep slaapt met de kinderzitje van zijn jongste kind als kussen.

"Dit is wat mijn ogen zien: een vader, een echtgenoot, slapend op de koude, harde vloer van een eerstehulpafdeling nadat hij klaar is met een 12-urige dienst die hij de hele maand 6 dagen per week heeft gewerkt. Dit alles omdat hij niet wilde dat zijn vrouw alleen naar het ziekenhuis zou gaan: hoewel hij gewoon uitgeput was van vermoeidheid, wilde hij mij vergezellen en bij mij en onze dochter blijven”, vertelde Sara in een ontroerende post op sociale media.

"Het is niet zo dat ouder zijn altijd een 50/50 relatie is, soms gaat het heel anders, maar in mijn ogen betekent dit echt houden van”, voegde ze eraan toe. De reacties op haar opmerking baarden veel opzien: haar post werd meer dan 31.000 keer gedeeld!

Advertisement

"Huwelijk en ouderschap zijn niet gelijk. Op sommige dagen kan dat zo zijn. Op andere dagen is de verdeling 60/40, 70/30 of zelfs 80/20 en moet je bereid zijn die last op je te nemen om je partner op die momenten te ondersteunen. Dat is liefde. Dit is een goede echtgenoot zijn. Dit is een vader zijn. En ik zou niemand anders aan mijn zijde willen hebben! Bedankt voor alles wat je voor ons doet, papa! We houden van je”, voegde Sara eraan toe, die het hele web ontroerde.

Joe, die werkt als cementtechnicus, had net een dienst van 12 uur achter de rug, maar stond er nog steeds op om met zijn vrouw Sara naar de spoedeisende hulp te gaan. Een uurtje met de auto en dan om 2 uur 's nachts in de wachtkamer wachten. De rest wordt uitgedrukt door de foto die zijn partner heeft gemaakt.

Gelukkig had hun kleine meid niets ernstigs, alleen wat astma, en kon ze snel naar huis na de nodige controles.

Ouder zijn is nooit gemakkelijk, maar het belangrijkste is weten hoe je correct communiceert met je wederhelft om de best mogelijke sereniteit aan beide kanten te garanderen: het is geen kwestie van "wiskundige" eerlijkheid, maar van de juiste ondersteuning op de juiste momenten.

Advertisement