"Geïmproviseerde" held: 13-jarige jongen gebruikt een katapult om zijn zus uit de handen van de ontvoerder te redden

Janine image
door Janine

19 Mei 2023

"Geïmproviseerde" held: 13-jarige jongen gebruikt een katapult om zijn zus uit de handen van de ontvoerder te redden
Advertisement

Op je kinderen letten is vergelijkbaar met een baan en gezien de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom. Helaas zijn de ogen nooit genoeg en moet men altijd waakzaam zijn, vooral als het gaat om het in de gaten houden van kleine kinderen.

De familie, protagonisten van dit verhaal, weet er iets van, die een tragische gebeurtenis vermeed, verijdeld dankzij de koelbloedigheid en snelle reflexen van de jonge zoon: hij redde letterlijk zijn 8-jarige zus.

via 9and10news

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Het ging allemaal heel snel: een paar minuten en het was voorbij. In de stad Alpena, in Michigan, speelde een 8-jarig meisje in de tuin van haar huis, op zoek naar paddenstoelen, en alles verliep normaal. Tenminste, zo leek het.

Niet ver van die tuin kwam plotseling een man uit het bos en stortte zich op het kleine meisje: hij “sloot” haar mond met één hand en begon haar met geweld naar de struik te slepen. Het jonge meisje probeerde zich op alle mogelijke manieren los te wurmen, maar zonder noemenswaardige resultaten...

Maar dit alles bleef niet onopgemerkt in de ogen van haar 13-jarige broer, die onmiddellijk de alarmerende situatie begreep die zich voor hem ontvouwde en prompt besloot in te grijpen, door al zijn moed te gebruiken.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

De jongen was binnen terwijl die afschuwelijke gebeurtenis plaatsvond en hij rende onmiddellijk het huis uit om zijn kleine zusje die in gevaar was te redden. Maar niet voordat hij zijn vertrouwde katapult had gepakt.

Dus laadde hij dat speelgoedwapen met een niet-gespecificeerd voorwerp en "vuurde" op de aanvaller die de veiligheid van het kind bedreigde. Hij raakte hem in het gezicht en het individu verslapte zijn greep op het meisje, dat vervolgens uit zijn klauwen kon ontsnappen. En hij raakte hem nog een keer. Dit keer op de borst en de man gaf zijn kwade bedoelingen op en vluchtte met pijn de struiken in.

Dankzij haar broer is het meisje veilig, maar begrijpelijkerwijs van streek, net als haar hele familie. Bovendien slaagde de politie erin de persoon te pakken die een poging tot dat misdrijf had gedaan: het gaat om een ​​17-jarige jongen, ook geïdentificeerd door de sporen die zijn achtergelaten door de schoten van de katapult, meldde luitenant John Grimshaw.

De 13-jarige is dankzij zijn daden een geweldige kleine held geworden: als het gaat om het verdedigen van dierbaren, zijn we bereid om het beste van onszelf te geven, soms zelfs onze eigen verwachtingen te overtreffen. Goed gedaan jongen!

Advertisement