Een 18 maanden oud kind stierf omdat zijn moeder hem een ​​veganistisch dieet gaf

Janine image
door Janine

22 Mei 2023

Een 18 maanden oud kind stierf omdat zijn moeder hem een ​​veganistisch dieet gaf
Advertisement

Er zijn gevallen in het leven waarin we "de bitterste citroenen" voorgeschoteld krijgen en we gewoon moeten proberen te wennen aan die intense en onaangename smaak. Het overlijden van iemand, een persoon die ons dierbaar is, is het ergste dat ons kan overkomen en misschien heeft het wel net die smaak. Ook al kunnen ze iemand die er niet meer is niet terugbrengen, de omstandigheden die tot dat verlies hebben geleid, hebben nog steeds een grote impact op ons. Vooral als er een verantwoordelijkheid van iemands kant is, als een persoon erbij betrokken is, als hij of zij medeplichtig is aan de tragedie die heeft plaatsgevonden.

In het verhaal van vandaag had een moeder te maken met diezelfde persoon: zichzelf.

via Nypost

Advertisement
 NBC2 News/Youtube/Screenshot

NBC2 News/Youtube/Screenshot

Sheila O'Leary, 40 jaar, is een moeder van 3 kinderen. De jongste van hen, Ezra, was pas 18 maanden oud en helaas is hij niet meer onder ons. Volgens de jury in Cape Coral, Florida, is de oorzaak van de vroegtijdige dood van het kind te wijten aan zijn dieet: een onevenwichtig dieet, een ondervoeding die tot de tragedie zou hebben geleid.

De jongen woog slechts 8 kilo: hij kreeg, door een veganistisch dieet te volgen, alleen moedermelk, rauw fruit en groenten en hetzelfde dieet werd ook opgelegd aan de andere 2 kinderen. Maar Ezra heeft het niet gehaald.

Toen de feiten eenmaal waren onderzocht, twijfelden de rechters niet over hoe verder te gaan en spraken ze hun overweldigende vonnis uit.

Advertisement
 NBC2 News/Youtube/Screenshot

NBC2 News/Youtube/Screenshot

Schuldig. Levenslange gevangenisstraf voor de vrouw die werd veroordeeld tot 65 jaar gevangenisstraf; haar man, Ryan Patrick, heeft natuurlijk ook ernstige problemen met de wet: het paar heeft maar liefst 6 aanklachten gekregen en nu de man in afwachting is van zijn proces, riskeert hij hetzelfde te eindigen als zijn vrouw.

Volgens medische rapporten zou de kleine Ezra gefaald hebben als gevolg van een aantal complicaties die ontstonden door een volledig onevenwichtig dieet: sommige fundamentele voedingsstoffen, zoals eiwitten, ontbraken.

Bovendien zou je denken dat de vreselijke gebeurtenis op de een of andere manier had kunnen worden afgewend: er werd een schokkende verklaring vrijgegeven over het overlijden van dat arme kind.

NBC2 News/Youtube

Het lijkt er namelijk op dat de kleine hele dagen niet heeft gegeten: "dit kind heeft niet gegeten. Hij stierf van de honger toen hij nog maar 18 maanden oud was", onthulde Francine Donnorummo, hoofd van de eenheid voor speciale slachtoffers.

De rechtbank oordeelde ook dat Sheila nooit meer enig contact mag hebben met haar overlevende kinderen: ook zij bleken ondervoed en verre van gezond te zijn.

Een dieet, "een voedingsfilosofie", is en moet worden gerespecteerd, zelfs door degenen die de samenstelling van het voedsel niet delen, maar het nastreven ervan moet altijd gebaseerd zijn op een uitgebalanceerd dieet zodat in ieder geval iedereen die besluit het in acht te nemen gezond blijft. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement