Een vrouw vraagt ​​haar moeder om voor haar kleindochter te zorgen, maar ze presenteert haar de "rekening"

Janine image
door Janine

26 Mei 2023

Een vrouw vraagt ​​haar moeder om voor haar kleindochter te zorgen, maar ze presenteert haar de "rekening"
Advertisement

Als je ouder wordt, zijn er veel vreugden op het pad dat voor je ligt, maar tegelijkertijd zijn er veel verantwoordelijkheden die je zult tegenkomen. Gelukkig staan ​​we bijna nooit helemaal alleen in dit avontuur: we kunnen in de meeste gevallen rekenen op de steun en waardevolle wijsheid van onze ouders, die nu dus grootouders zijn geworden.

Dat van de figuur van de grootouder is erg belangrijk, maar te vaak wordt het als vanzelfsprekend beschouwd en deze vrouw heeft besloten om een ​​"out of the box"-filosofie aan te nemen betreft het oppassen op haar kleinkind.

via Euro.dayfr

Advertisement
changelinks/Pixabay - Not the actual photo

changelinks/Pixabay - Not the actual photo

De kwestie van een 64-jarige grootmoeder die naar verluidt weigerde voor haar kleinzoon te zorgen als ze geen passende vergoeding kreeg zorgde voor veel ophef: 20 dollar per uur, het equivalent van de gemiddelde kosten van een oppas in Amerika, baarde opzien.

Haar dochter was geschokt door het verzoek van haar moeder, omdat ze ervan uitging dat ze zich graag aan haar kind zou wijden, een beetje zoals de meeste grootouders doen. Maar dat de liefde van velen ertoe leidt dat ze gratis voor hun kleinkinderen zorgen, is eigenlijk niet vanzelfsprekend dat het voor iedereen kan gelden.

"Als mijn man en ik zonder hulp van iemand voor je hebben gezorgd, betekent dat dat jij ook hetzelfde kunt doen met je zoon, toch?", zou de moeder hebben gewezen op haar dochter die net moeder was geworden.

Advertisement
Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

De 29-jarige zou zich vervolgens hebben gewend tot een bekend online forum, op zoek naar bevestigingen: ze vroeg zich af of zij degene was die in de fout was gegaan door aan te nemen dat haar moeder haar zou hebben geholpen met haar baby, door in feite "grootmoeder" te zijn".

En de mensen van het web twijfelden er niet aan en antwoordden haar: "je moeder heeft gelijk, jij hebt ervoor gekozen om een ​​kind te krijgen, ze heeft het hare al grootgebracht, je moet het niet als vanzelfsprekend nemen of, erger nog, haar hulp te eisen”, schreef iemand.

Maar het meisje wees erop dat ze het zich niet kon veroorloven om te handelen zoals haar moeder destijds had gedaan: haar baan opzeggen en een fulltime huisvrouw worden die alleen afhankelijk was van het salaris van haar man. "Het spijt me dat ik bot en misschien onbeleefd ben, maar als je niet in staat bent om zelf voor je baby te zorgen, had je hem niet ter wereld moeten brengen", antwoordde een andere gebruiker.

Uiteindelijk kreeg de jonge vrouw online niet de gehoopte steun en velen “applaudisseerden” in plaats daarvan voor de houding van de grootmoeder. Wie heeft volgens jou gelijk?

Advertisement