Transgender vader bevalt van zijn derde kind en deelt zijn ervaring met iedereen

Janine image
door Janine

30 Mei 2023

Transgender vader bevalt van zijn derde kind en deelt zijn ervaring met iedereen
Advertisement

In de afgelopen jaren heeft genderfluïditeit zich steeds meer verspreid en geconsolideerd. Veel mensen beweren dat ze zich niet identificeren met een bepaald geslacht, waarbij sociale en relationele kenmerken van zowel mannen als vrouwen worden gecombineerd. Bovendien komen bewegingen voor bewustwording en acceptatie van deze mensen in een stroomversnelling.

Deze mensen worden vaak gediscrimineerd in verschillende contexten, simpelweg vanwege hun identiteit. Het verhaal dat we je gaan vertellen, bijvoorbeeld, heeft de publieke opinie verdeeld.

via News24

Een jonge vader heeft ervoor gekozen om op een unieke manier zijn steentje bij te dragen aan het verspreiden van bewustzijn en acceptatie van de LGBTQ+-gemeenschap. Yuval Topper Erez, een jonge vader die in Israël woont, deelde foto's van de geboorte van zijn derde kind, een jaar na de gebeurtenis. Hij is zelf thuis in het water bevallen van de baby: hij is altijd dol geweest op fotoshoots van geboortes en besloot er een voor zijn baby te maken. Aanvankelijk beschouwde hij deze foto's als een heel persoonlijk moment en hield ze privé.

Toen hij echter het resultaat zag, voelde hij de drang om ze te delen. Deze afbeeldingen vertegenwoordigen twee dingen waar hij om geeft: de normalisatie van thuisbevallingen en de normalisatie van trans- of non-binaire mensen die bevallen. Yuval benadrukte dat dit zijn vierde zwangerschap was, na een derde die slecht afliep. Hoewel hij niet de enige is die deze ervaring heeft meegemaakt, laten veel mannen zich nog steeds beïnvloeden door taboes en discriminatie.

Advertisement

Zich bewust van de grote impact die het delen van deze foto's op hem zou hebben tijdens zijn eerste zwangerschap, besloot Yuval ze op sociale media te delen, vooral gezien de uitdagingen waarmee deze gemeenschap in veel landen nog steeds wordt geconfronteerd.

Zijn foto's gingen het web rond en kregen gemengde meningen: veel mensen complimenteerden hem met de moed om zo'n belangrijke gebeurtenis in het openbaar onder ogen te zien, terwijl anderen zijn keuze niet deelden en hem hard bekritiseerden.

Wat vind je van dit alles?

Advertisement