Deze leraar draagt ​​de leerlingen over de rivier om de school te bereiken: een voorbeeld voor iedereen (+VIDEO)

Janine image
door Janine

11 Juni 2023

Deze leraar draagt ​​de leerlingen over de rivier om de school te bereiken: een voorbeeld voor iedereen (+VIDEO)
Advertisement

Lesgeven betekent opvattingen doorgeven, het betekent jezelf beschikbaar stellen aan kinderen om hen te helpen groeien, het betekent contact met ze opnemen in tijden van nood, het betekent een gids worden om ervoor te zorgen dat ze bewuste en altruïstische volwassenen worden. Hoe te slagen in al deze dingen? Er is geen precieze code die gevolgd moet worden, maar elke leraar weet heel goed dat hij, als hij eenmaal deze weg is ingeslagen, zich niet kan beperken tot het overbrengen van culturele opvattingen aan zijn studenten. Er zijn veel andere dingen die op school worden onderwezen en die fundamenteel zijn voor de groei van de kleintjes.

De docent in het middelpunt van dit verhaal begreep dit perfect. Een man die zich op zo'n speciale manier aan zijn werk wijdde dat hij zichzelf fysiek opofferde om zijn jongens te helpen. We vertellen je wat meer over hem.

via Latina Noticias

Advertisement
Latina Noticias/Youtube screenshot

Latina Noticias/Youtube screenshot

Het verhaal speelde zich af in Arequipa, in Peru, waar Ángel Carrasco, een plaatselijke schoolleraar, bekend werd vanwege zijn prachtige gebaar naar zijn leerlingen. De school waar hij werkt is alleen te bereiken door de rivier San Juan over te steken en de condities van het water zijn niet altijd gunstig voor deze praktijk. De man weet echter hoe belangrijk het is dat de jongeren uit de streek lessen volgen, zich cultureel en spiritueel verrijken en in aanraking komen met die vooruitgang die ze later in de praktijk zullen moeten brengen om de omstandigheden waarin ze leven te verbeteren. Daarom wacht de leraar elke ochtend zijn leerlingen op aan de oever van de rivier en draagt ​​ze een voor een naar de overkant.

Professor Carrasco verklaarde: "Er zijn dagen dat het water tot de knieën reikt, andere tot de taille en het niet gemakkelijk is om er doorheen te komen. Er zijn sommige ochtenden - vervolgde hij - waarop het nodig is om elkaar aan een ​​touw te binden om geen risico's te nemen en andere waarop het gewoon niet mogelijk is om van de ene oever naar de andere te gaan".

Advertisement

Toch gaf hij nooit op en wanneer hij kan, zonder al te grote risico's, neemt hij letterlijk de leiding over zijn studenten en doet hij er alles aan om hen te begeleiden. Dat gebeurt zowel in de ochtend als na de lessen. "Ik ben een ouder en ik weet wat het betekent om moeite te doen om kinderen aan het studeren te krijgen - bekende hij - We leven in grote moeilijkheden en ik wil dat deze jonge mensen de kans krijgen om veel dingen te leren. Hun ouders hebben hiervoor veel offers gebracht en ik vind het niet erg om ze op mijn schouders te dragen".

Een verklaring van altruïsme en welwillendheid jegens studenten en hun families die deze man tot eer strekt en hem verandert in een groot en belangrijk voorbeeld om te volgen. Vind je ook niet?

Advertisement