Een getrouwd stel kiest ervoor om alle gasten om een ​​heel bijzonder huwelijkscadeau te vragen

Janine image
door Janine

06 Juni 2023

Een getrouwd stel kiest ervoor om alle gasten om een ​​heel bijzonder huwelijkscadeau te vragen
Advertisement

Het huwelijk is voor veel stellen een belangrijk moment: het is een dag waarop je besluit de rest van je leven door te brengen met de persoon van wie je houdt en daarvoor wil je dat het evenement in elk opzicht perfect is, van de ceremonie tot de festiviteiten.

Dit brengt daarom behoorlijke kosten met zich mee, maar velen zijn hiertoe bereid om de dag onvergetelijk te maken. Een bruidspaar heeft er echter voor gekozen om hun verbintenis op een nogal ongebruikelijke manier te vieren, waarbij ze ook de gasten bij hun project betrekken. Dit is hun specifieke verhaal.

via Campanhadobem

Toen Renato Marques en Taina Pessoa, beiden inwoners van Brazilië, onlangs besloten te trouwen, begonnen de twee met het plannen van alle stadia van een conventioneel huwelijk: de ceremonie in de kerk, de gasten, het feest, de huwelijksreis, de kleding, enzovoort. Maar na verloop van tijd werden ze zich bewust van de enorme sommen geld die ze aan de viering zouden moeten uitgeven en beoordeelden ze die kosten als pure dwaasheid. Als gevolg hiervan besloten ze het evenement soberder te maken en hun geld anders uit te geven.

Taina en Renato hebben het spaargeld voor hun huwelijk gebruikt om een ​​humanitair project te steunen: de bouw van een school in het dorp Matuba, in Mozambique, Afrika.

Het doel was om 40.000 euro op te halen om een ​​structuur te bouwen die plaats biedt aan 300 kinderen. Het idee ontstond tijdens een vrijwilligersmissie van de humanitaire organisatie Fraternità Senza Frontiere (FSF) waaraan het paar had besloten deel te nemen. Tijdens hun week in Afrika waren de twee diep onder de indruk van wat ze in het land hadden waargenomen.

Advertisement

"Ons perspectief over het leven is veranderd," zei Renato. "Het was een echte cultuurschok. Lokale mensen zijn dankbaar voor het weinige dat ze hebben. Ik zag ouderen die nog nooit in een bed hadden geslapen. Toch zingt, danst, deelt, respecteert en hoopt iedereen daar. Ze staan ​​symbool voor hoop", voegde hij eraan toe.

De vervallen toestand van het gebouw dat als school voor de inwoners van Matuba werd gebruikt, schokte het paar diep: "De muren waren gemaakt van multiplex, het meubilair was allemaal kapot, er was niet eens een toilet of elektriciteit, en geen enkele structuur was toereikend”, herinneren ze zich. Van daaruit ontstond het idee om het huwelijksbudget te gebruiken om de inwoners te helpen, en om een ​​fondsenwervingscampagne te lanceren om andere mensen te inspireren hetzelfde te doen.

"Ons hart kon niet blij zijn met het vieren van een dure bruiloft, terwijl we wisten dat we voor hetzelfde bedrag het lot van honderden kinderen konden veranderen", aldus Taina. Uiteindelijk trouwde het paar met een intieme en bescheiden ceremonie.

Het bruidspaar stelde een huwelijkslijst op, maar vroeg de gasten om het bedrag dat ze eraan zouden hebben besteed te schenken aan het goede doel. Zo droegen gasten ook bij aan het project in Afrika. Het initiatief heeft veel enthousiasme gewekt bij het online publiek, zodanig zelfs dat het paar, zelfs na de bruiloft, donaties is blijven ontvangen van mensen die ervoor hebben gekozen om bij te dragen aan dit nobele doel.

In een wereld waar uitbundige bruiloften noodzakelijk lijken, onderscheidt het initiatief van dit paar zich als een buitengewoon gebaar.

Advertisement