Wat kun je doen met een bananenschil? Hier zijn 17 toepassingen die je niet had verwacht! - BekijkDezeVideo.nl
x
Wat kun je doen met een bananenschil?…
Leer hoe je je eigen rozemarijnstruik kunt kweken met behulp van een klein takje rozemarijn! 14 trucs voor in de keuken die alleen professionals weten!

Wat kun je doen met een bananenschil? Hier zijn 17 toepassingen die je niet had verwacht!

31 Oktober 2016 • Door Sarah Nichele
16.909
Advertisement

Als je een banaan eet, eet je normaal gesproken de vrucht en gooi je de schil weg. Maar wat als we je vertellen dat het zonde is om je bananenschil weg te gooien? Er bestaan namelijk verschillende toepassingen voor een bananenschil, vanwege de talloze gunstige eigenschappen voor de gezondheid van lichaam en geest waar de schil over beschikt. Als je leest wat je allemaal kunt doen met een bananenschil, zul je voortaan wel twee keer nadenken voordat je besluit om de schil klakkeloos in de prullenbak te gooien. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de bijzondere toepassingsmogelijkheden van een bananenschil? Lees dan vlug verder!


1. Wrijf met een bananenschil over je leren schoenen om ze te laten glanzen en om ze schoon te houden.

Advertisement

2. De aanwezigheid van wormen in de grond zorgen voor een vruchtbare grond: trek wormen aan door bananenschillen op de bodem te leggen!

3. Een bananenschil is ook een uitstekende meststof voor waterplanten: plaats een bananenschil in een vaas met water en ververs dit regelmatig om de vorming van schimmel tegen te gaan.

4. Je tanden op natuurlijke wijze bleken? Ongelooflijk maar waar, met een bananenschil!

Wrijf met je tandenborstel over de binnenkant van een bananenschil en poets er vervolgens twee minuten je tanden mee. Spoel vervolgens je tandenborstel goed en verwijder de restjes. Deze behandeling brengt geen schade toe aan je galzuur en je kunt he gebruiken wanneer je maar wilt.

Advertisement

5. De enzymen die zich in de binnenkant van een bananenschil bevinden zijn gunstig voor de huid. Dep met stukjes bananenschil over je gezicht en laat het een aantal minuten intrekken. Spoel je gezicht vervolgens goed af.

6. Snijd een bananenschil in stukjes en verspreid deze onder je rozen en andere bloeiende planten om bladluis te weren uit je tuin.

Advertisement

7. Gebeten door een mug? Druk een stukje bananenschil op de beet en je bent binnen een mum van tijd af van de jeuk en de pijn. Ook bijzonder effectief bij kleine wondjes en lichte huiduitslag.

8. Heb je ooit geprobeerd om een bananenschil op te eten? In veel Aziatische gerechten is bananenschil een fundamenteel ingrediënt, zowel rauw als gebakken!

Advertisement

9. Door bananenschillen in je tuin te plaatsen, kun je vlinders aantrekken!

10. Voor het verwijderen van wratten kun je een stuk bananenschil op de wrat aanbrengen en vastplakken. Verwissel de schil regelmatig, totdat de wrat volledig is verdwenen.

11. Voor het verwijderen van hinderlijke splinters of doornen uit de huid, gebruik je een bananenschil: dankzij de enzymen waar de schil rijk aan is, zul je de splinter of doorn makkelijker kunnen verwijderen.

12. Breng glans aan de bladeren van je plant door er met een bananenschil overheen te wrijven!

13. Last van motten en muggen? Met een bananenschil kun je deze insecten in de val lokken.

14. Plaats een stuk bananenschil op kipfilet om het mals en sappig te houden tijdens het bakken.

15. Maak je zelf compost? Vergeet dan niet om bananenschillen daaraan toe te voegen!

16. Je kunt niet alleen azijn maken met appels, maar ook met bananen!

17. Last van acne? Wrijf voorzichtig met de binnenkant van een bananenschil over de aangetaste huid en laat het een aantal minuten inwerken. Spoel vervolgens goed af.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt