Ze zijn een tweeling, maar ze zijn geboren met verschillende huidskleuren

Janine image
door Janine

30 Juni 2023

Ze zijn een tweeling, maar ze zijn geboren met verschillende huidskleuren
Advertisement

De natuur, met haar oneindige creativiteit, blijft ons verrassen door het wonder van de geboorte van een kind. Wanneer het om tweelingen gaat, bereikt het spektakel nieuwe horizonten door twee levens te bieden, vanaf het begin op elkaar afgestemd, vergelijkbaar maar uniek, klaar om de wereld met dubbele kracht te omarmen.

Als we het over een tweeling hebben, hebben we meestal de neiging om ons twee volledig identieke broers of zussen voor te stellen, maar de zusjes die we je gaan voorstellen hebben een mooie bijzonderheid: hier is hun verhaal.

via Childrens-spaces.com

Advertisement

In 2017 werd de Amerikaanse tweeling Gabriella en Isabella geboren, die een heel eigenaardige eigenschap hadden: ze hadden verschillende huidskleuren en ogen. Hun moeder, Clementina Shipley, zei dat zij en haar man hun best doen om ervoor te zorgen dat de tweeling zich altijd even geliefd voelt, aangezien ze ongetwijfeld met veel vragen te maken zouden krijgen omdat ze zo'n verschillende tweeling zijn.

Dankzij de foto's van de meisjes zijn de kleine Isabella en Gabriella heel beroemd geworden. Er is een Instagram-profiel gemaakt onder hun naam, genaamd Little Strong Girls, waarop mama en papa op elk moment van de dag foto's van hun kleine meisjes publiceren. De foto's van de tweeling zijn de hele wereld over gegaan en laten iedereen de schoonheid van Afrikaanse tinten zien, dankzij de tweeling die blijft groeien en steeds schattiger wordt!

Hoewel het een zeldzaam geval is, een op de miljoen, is het gemakkelijk uit te leggen hoe tweelingen geboren kunnen worden met verschillende huid- en oogkleuren: het geval van Isabella en Gabriella is een curiositeit van de natuur, aangezien ze een heterozygote tweeling zijn. Niemand had zich zo'n duidelijk verschil tussen de twee kunnen voorstellen. De kans op een tweeling zoals Isabella en Gabriella is ongeveer 1-2% van de gevallen.

Advertisement

Het is belangrijk om te onderstrepen dat er twee soorten tweelingen zijn: homozygote tweelingen - identiek aan elkaar - en heterozygote tweelingen, totaal verschillend. Dit gebeurt wanneer een enkele eicel wordt bevrucht door een zaadcel en vervolgens in twee delen wordt gesplitst, waardoor twee afzonderlijke embryo's ontstaan, elk met een eigen navelstreng.

Ze kunnen dezelfde placenta en vruchtzak delen. Bovendien hebben ze dezelfde bloedgroep en identiek genetisch erfgoed. In het geval van heterozygote tweelingen, zoals Isabella en Gabriella, zijn dit twee verschillende eicellen die tijdens een dubbele ovulatie uit dezelfde eierstok komen. Vervolgens wordt elk ei bevrucht door een zaadcel, waardoor twee embryo's ontstaan ​​met verschillend genetisch erfgoed die alleen de ruimte in de baarmoeder van de moeder delen.

"We hebben genoten van het online delen van foto's van onze dochters, omdat ze de buitengewoonheid van Afro-Amerikaanse genen demonstreren", zei Clementina in haar interview. Gabriella heeft niet alleen een donkerdere huidskleur, maar ook mooie donkerbruine ogen, terwijl haar zus Isabella een lichtere huidskleur en blauwgrijze ogen heeft. Wat vind je van hun bijzondere originaliteit?

Advertisement