Een kind met het syndroom van Down wordt in de steek gelaten: een priester komt naar voren om hem te adopteren

Janine image
door Janine

03 Juli 2023

Een kind met het syndroom van Down wordt in de steek gelaten: een priester komt naar voren om hem te adopteren
Advertisement

In de uitgestrekte en complexe wereld waarin we leven, zijn er buitengewone individuen die elke dag hun inspanningen en energie besteden aan het helpen van anderen en het verlichten van de moeilijkheden van degenen die minder fortuinlijk lijken te zijn geboren dan anderen.

Deze speciale mensen, met een vrijgevig hart en diep mededogen, dompelen zich onder in de uitdagingen van het bestaan ​​om wat licht en hoop te brengen in donkere plaatsen en wanhopige situaties. Met liefde en menselijkheid staan ​​ze elke ochtend op met één doel: een verschil maken in de levens van mensen in nood. Een voorbeeld is pater Omar Sánchez Portillo, een priester uit de stad Lima, in Peru.

via Debate

Advertisement

Gracias por el regalo que me has hecho Jesús por mi cumpleaños!!! Tú nunca dejas de sorprenderme Jesús mío...

Pubblicato da Omar Buenaventura su Lunedì 7 maggio 2018

Pater Omar is een van die mensen die elke dag zijn uiterste best doet om anderen te helpen en verlichting te brengen aan degenen die "minder bedeeld" lijken te zijn geboren dan anderen. Als directeur van een opvangcentrum voor jongens, meisjes, adolescenten en ouderen in de regio Lurín, slaagt hij erin veel kinderen en ouderen te helpen die het slachtoffer zijn geworden van onrecht en mishandeling en die zich tot hem en zijn vereniging hebben gewend.

Op zijn 51e verjaardag ontving pater Omar wat hij zelf een zegen noemde: een pasgeboren baby met het syndroom van Down die een gezin nodig heeft dat voor hem kan zorgen.

Ismael is een baby van 2 maanden oud die in de steek is gelaten door zijn jonge moeder, een 17-jarig meisje met alcoholproblemen en nooit behandelde schizofrenie. De baby heeft genegenheid en zorg nodig, maar gelukkig kwam de goede pater Omar op zijn pad, die het kind meteen een gastvrij onderdak bood.

Advertisement

Y llegó Pedro de Jesús (hoy es dia de San Pedro de Jesus Maldonado, mártir mexicano), 10 días de nacido, cromosoma del...

Pubblicato da Omar Buenaventura su Venerdì 11 febbraio 2022

De priester dacht geen twee keer na en besloot zelf voor de kleine Ismael te zorgen en hem te adopteren. Met zijn Asociación de las Bienaventuranzas slaagt pater Omar erin om veel kinderen en ouderen in moeilijkheden te ontvangen en te verwelkomen. Zijn team bestaat uit vele mensen die zich inzetten om alle aanwezige gasten te helpen, ook de kleine Ismael die eindelijk op een plek vol liefde kan wonen.

Op zijn Facebook-profiel dankte de priester de Heer dat hij hem deze kans en dit immense geschenk had gegeven: "Bedankt voor het geschenk dat je me hebt gegeven, Jezus, voor mijn verjaardag! Je blijft me verrassen, mijn Jezus. Welkom Ismael! Jou hierheen brengen vanuit Cusco was een avontuur, de eerste van vele die we samen zullen leven".

Vader Omar is echt een tastbaar voorbeeld van altruïsme en hoe een belangeloos gebaar van liefde de wereld kan veranderen.

Advertisement