Een meisje ziet een oudere man in moeilijkheden en stopt om hem te helpen: de video gaat het web rond

Janine image
door Janine

17 Juli 2023

Een meisje ziet een oudere man in moeilijkheden en stopt om hem te helpen: de video gaat het web rond
Advertisement

Kinderen, met hun betoverende echtheid, geven ons zonder enige schaamte een kostbaar vertoon van zachtheid en mededogen. In hun onschuld kunnen ze de harten van mensen zien voorbij de maskers die we dragen. Spontaan en onbevooroordeeld steken ze hun kleine handjes uit om mensen in moeilijkheden te helpen, glimlachen ze naar degenen die verdrietig zijn en omhelzen ze zonder voorbehoud.

Hun vermogen om onvoorwaardelijk lief te hebben en anderen zonder oordeel te verwelkomen, is een les voor ons allemaal. Een heel duidelijk voorbeeld hiervan is het meisje in dit verhaal, die een klein groot gebaar maakte, gefilmd door een onbekende en gedeeld op internet: laten we het in detail ontdekken.

via Lovitodo

Advertisement
YouTube - Valentina Miranda Cardenas

YouTube - Valentina Miranda Cardenas

De video toont een straat met winkels en restaurants die tafeltjes buiten hebben staan. Naast wat bloempotten staat een klein meisje en een man die op de grond zit. Nadere observatie zou onthullen dat de man dakloos is en hulp nodig heeft en voor enige steun afhankelijk is van de vriendelijkheid van voorbijgangers.

Op dat moment besloot het kleine meisje niet langs te lopen zonder iets aan te bieden: misschien had ze geen geld bij zich, maar ze bezat iets dat nog kostbaarder was.

Ze merkte dat de man trillende handen had en een fles water bij zich had. Het meisje opende het en hielp hem drinken, waarbij ze de fles voorzichtig naar zijn lippen bracht om zijn dorst te lessen. De dakloze accepteerde dit gebaar op een dankbare en oprechte manier.

Advertisement

Ondertussen naderde de vader van het kind, die het tafereel met tederheid en trots gadesloeg. Daarna nam het kleine meisje de fles, deed de dop er weer op en zette hem op de grond neer.

De vader nam toen het kleine meisje in zijn armen, begroette de man met een glimlach en vertrok samen met haar.

De video bevat het woord "Respect" en heeft al snel duizenden views en reacties van gebruikers verzameld, met honderden reacties vol bewondering en solidariteit: "We moeten een voorbeeld nemen aan de kleintjes", schreef een gebruiker. "Dit zijn de echte waarden", voegde een ander eraan toe. "Een mooi voorbeeld voor de samenleving", aldus een derde. Wijze woorden.

Advertisement