Studente geeft toe: “ik studeer af omdat ik de docenten heb betaald" (+VIDEO)

Janine image
door Janine

21 Juli 2023

Studente geeft toe: “ik studeer af omdat ik de docenten heb betaald" (+VIDEO)
Advertisement

Op scholen en universiteiten in alle uithoeken van de wereld is er een wijdverbreide “stedelijke legende” over corrupte docenten die een vergoeding krijgen voor het toekennen van cijfers aan hun leerlingen. Dit verhaal, hoe ongefundeerd in de meeste gevallen ook, is onderdeel geworden van de collectieve verbeelding en bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord.

Het is echter van cruciaal belang erop te wijzen dat de overgrote meerderheid van de docenten ethisch en professioneel is en zich ertoe verbindt om studenten te beoordelen op basis van hun prestaties en verdiensten. De onthulling van een studente op het lyceum heeft onlangs echter velen met stomheid geslagen.

via Wkmradio

Advertisement
Twitter - @BlanVane

Twitter - @BlanVane

Het meisje, woonachtig in Mexico, gaf toe: "Ik studeer af omdat ik de docenten heb betaald." Deze bekentenis werd via video gedeeld op een social media-account dat bekend staat om het uitdagen van nieuwe afgestudeerden en het online delen van de resultaten. De trend in dit geval was "Ik studeerde af zonder", wat de onthulling van niet ontwikkelde vaardigheden op school of ongestraft negatieve acties aanmoedigde.

Een golf van vertrouwelijkheden heeft het internet overspoeld, met andere studenten die hebben toegegeven dat ze de school hebben afgemaakt zonder te weten hoe ze moeten vermenigvuldigen of zonder alle lessen te hebben bijgewoond. Maar de verklaring die de meeste aandacht trok, was die van het meisje, dat zei dat ze was afgestudeerd dankzij docenten die bereid waren geld van haar te ontvangen.

Helaas lijkt deze praktijk heel gewoon te zijn in Mexico en, verrassend genoeg, wordt het op veel scholen geaccepteerd, waardoor je je kunt afvragen hoe wijdverbreid het kan zijn. Sommige gebruikers hebben met verbazing en afkeuring gereageerd.

Advertisement

"Het is belangrijk om te onthouden dat een cijfer op het lyceum geen garantie is op een baan, maar deze situatie roept vragen op over de kwaliteit van het onderwijs op onze scholen", schreef een gebruiker. Sommige commentatoren hebben gesuggereerd dat de autoriteiten de betrokken school zouden moeten onderzoeken, aangezien het aannemen van geld voor hogere cijfers als een overtreding wordt beschouwd.

Momenteel is het onduidelijk of er een ondersoek wordt gedaan naar de school of dat de waarheidsgetrouwheid van de bekentenis van het meisje is ontkend, aangezien deze mogelijk alleen als grap is gemaakt. Het zal noodzakelijk zijn om verdere ontwikkelingen af ​​te wachten om meer over de situatie te weten te komen. Wat vind je van deze delicate kwestie?

Advertisement