Dochter weigert door haar vader naar het altaar te worden begeleid: de man reageert drastisch

Janine image
door Janine

09 Juli 2023

Dochter weigert door haar vader naar het altaar te worden begeleid: de man reageert drastisch
Advertisement

De huwelijksdag is heel belangrijk, niet alleen voor de twee mensen die besluiten een nieuw gezin te stichten, maar ook voor iedereen die hen omringt en hen vergezelt in dit nieuwe avontuur. Allereerst de ouders van beide echtgenoten die niet kunnen wachten op de grote dag en hopen dat hun kinderen het allerbeste mogen hebben van hun toekomst met hun wederhelft. Om nog maar te zwijgen van het feit dat moeders en vaders, als hun dochter de bruid is, de taak zullen hebben om haar naar het altaar te begeleiden om haar te "helpen" om uit te vliegen.

Een zeer belangrijke taak waar ze veel om geven en die ze zich al langere tijd voorstellen, naar uitkijken. Maar hoe zou de betrokken ouder het kunnen opnemen als het niet gebeurt? Het verhaal dat we je gaan vertellen is daar een voorbeeld van en het ging over een vader die teleurgesteld was door de beslissing van zijn dochter.

via Reddit

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Het verhaal werd op Reddit verteld door een 48-jarige man, vader van een 19-jarig meisje dat klaar was om te trouwen, die te maken kreeg met een nogal onaangename episode. "Mijn dochter is altijd heel onafhankelijk geweest - zei de auteur van de post - haar moeder en ik hebben geprobeerd haar het idee over te brengen dat ze zelf over haar leven moet beslissen en haar eigen mening moet hebben. Onze relatie is zeer positief, maar helaas zit er een addertje onder het gras".

Toen hun dochter verliefd werd en besloot met haar wederhelft te trouwen, deed ze een mededeling aan haar ouders die hen sprakeloos maakte: ze wilde absoluut niet door haar vader door het gangpad worden begeleid. "Ze vertelde ons dat we haar niet 'bezitten' en dat daarom niemand van ons haar had mogen vergezellen of haar aan haar toekomstige echtgenoot had moeten 'geven' - vertelde de man - De keuze deed me pijn omdat we haar nooit als voorwerp of als ons eigendom hebben beschouwd, en het naar het altaar brengen zou deze betekenis zeker niet hebben gehad".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Geconfronteerd met de houding reageerde de man scherp en ontzegde het meisje alle financiële hulp bij het organiseren van de bruiloft. "Ze zei dat we haar niet bezitten en ze voor zichzelf beslist, prima, maar ik ben haar geen financiële steun verschuldigd voor de bruiloft." Een beslissing die haar in moeilijkheden bracht en waarvoor ze besloot zich tot het web te wijden en om advies te vragen.

Hoewel de gebeurtenis de familierelaties niet heeft geschaad, heeft het een grote discussie onder gebruikers op gang gebracht. Hoewel velen de man hebben bekritiseerd omdat hij naar hun mening een houding van totale controle heeft aangenomen, zijn de meesten het met hem eens. Hun dochter had gezegd dat ze onafhankelijk wilde zijn en dat was iets wat ze niet alleen in gedachten moest zijn, maar ook in concrete dagelijkse en niet-dagelijkse uitgaven.

Wat vind je van dit verhaal: zou je op dezelfde manier hebben gehandeld, of zou je je kind nooit de hulp hebben ontzegd die ze nodig had om haar grote dag te organiseren?

Advertisement