De oven in 7 minuten schoonmaken? Met deze snelle en goedkope methode kan dat

Janine image
door Janine

20 Juli 2023

De oven in 7 minuten schoonmaken? Met deze snelle en goedkope methode kan dat
Advertisement

Lukt het je niet om de oven perfect en in korte tijd schoon te maken? Het overkomt velen om zich in dezelfde situatie te bevinden. Niemand houdt ervan om dit vuile apparaat schoon te maken, maar vele producten kopen en veel geld uitgeven is misschien geen goede oplossing.

Er zijn echter doe-het-zelfmethoden die veel effectiever, goedkoper en "milieuvriendelijker" zijn. Ken je ze niet? Laten we ze samen ontdekken.

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

Het schoonmaken van de oven is een van de meest tijdrovende dingen aan het opruimen van het huis. Als alles netjes en schoon moet zijn, kan dat eenvoudig zijn, maar niet in het geval van dit apparaat. Roosters, bakplaten en elk verborgen hoekje, het lijkt onmogelijk om hardnekkig vuil te bereiken en te verwijderen.

We nemen dan onze toevlucht tot chemische sprays waarvan we denken dat ze overal kunnen komen, maar wees voorzichtig, want ze zijn niet alleen niet erg geschikt voor onze gezondheid, maar kunnen zelfs de oven beschadigen. Hoe doe je dat als je deze producten niet wilt gebruiken? Er is een doe-het-zelf-methode die in slechts 7 minuten in praktijk kan worden gebracht die dit klusje zou kunnen klaren.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het schoon en fris houden is essentieel voor het bereiden van smakelijke en authentieke gerechten, en daarom moet je niet ontmoedigd raken als je ziet dat het erg vies is. Om het aangekoekte vuil te verwijderen, raden we je aan om coca-cola te gebruiken. Een bij iedereen bekende frisdrank die een uitstekende bondgenoot is op het gebied van schoonmaken.

Giet een kleine hoeveelheid in de oven, wacht een paar seconden en zet dan het apparaat aan. Zet de temperatuur op 200° en wacht tot de vloeistof is verdampt. Dan pak je een doekje om het nu gesmolten vuil te verwijderen en een sponsje of iets dergelijks om de meest verborgen hoekjes te bereiken.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Nog steeds niet tevreden? Dan is zuiveringszout misschien iets voor jou. Meng het met azijn, water en zout, maak een glad mengsel en wrijf het op de korsten met een schuurspons. Spoel af met gewoon water en dep droog. De verschillen zouden in slechts 7 minuten duidelijk moeten zijn.

Heb je ooit de coca-cola en zuiveringszout-methode geprobeerd?

Advertisement