Veel mensen krijgen zachte handdoeken zonder wasverzachter te gebruiken: hoe doen ze dat?

Janine image
door Janine

17 Juli 2023

Veel mensen krijgen zachte handdoeken zonder wasverzachter te gebruiken: hoe doen ze dat?
Advertisement

Wasgoed hebben dat altijd schoon en geparfumeerd is, maar ook zacht aanvoelt en delicaat is voor de huid, is niet de eenvoudigste zaak ter wereld. Kijken naar het label van het kledingstuk dat we gaan wassen door het in de wasmachine te doen of het met de hand te wassen is soms niet voldoende, en moet je je toevlucht nemen tot kleine doe-het-zelftrucs om de beste resultaten te krijgen. Bijvoorbeeld: hoe krijg je perfect schone, geparfumeerde en vooral zachte handdoeken?

Het eerste antwoord zou kunnen zijn om een ​​gewone wasverzachter aan elke wasbeurt toe te voegen, maar weten we echt zeker dat dit de beste manier is? In werkelijkheid zijn er andere producten die gemakkelijk thuis verkrijgbaar zijn en die verbluffende resultaten kunnen geven. Laten we eens kijken.

via Housebeautiful

Guardachevideo

Guardachevideo

Zachte handdoeken kunnen hebben zonder de eenvoudig verkrijgbare wasverzachter te gebruiken, lijkt bijna een utopie, maar een aantal experts hebben enkele kleine trucjes bedacht om dit mogelijk te maken.

Allereerst is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan wassen met alleen handdoeken en zonder de trommel van de wasmachine te veel te vullen. Als je te veel items bij elkaar doet, blijven de vezels van de stof niet goed zitten en kunnen ze ruw worden. Het is dus beter om de voorkeur te geven aan wasbeurten die niet te zwaar zijn, strikt te doen bij temperaturen die niet te hoog zijn.

De temperatuur van het water tot 30° te houden lijkt een andere manier om het welzijn van de stof te waarborgen. Hierdoor worden de handdoeken zachter.

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

En als je denkt dat een chemische wasverzachter een onfeilbare bondgenoot is om niet te ruwe handdoeken te hebben, dan heb je het helemaal mis. Soms riskeren deze producten zelfs het tegenovergestelde effect te hebben. De stoffen die erin zitten kunnen de weefselvezels beschadigen, waardoor het resultaat niet optimaal is.

Het is beter om zuiveringszout of azijn te gebruiken. Beide hebben een vlekverwijderende, blekende en verzachtende functie. Om nog maar te zwijgen van het vermogen om nare geuren uit kledingstukken te absorberen en te verwijderen. Vooral azijn kan, indien toegevoegd aan de trommel, echt het gewenste effect geven.

Tot slot, als je een liefhebber bent van zachte en "knuffelige" handdoeken, leg dan het bleekmiddel aan de kant. De "agressiviteit" is een bondgenoot voor het schoonmaken, maar niet voor het zacht maken van kleding.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Ruim baan dus voor doe-het-zelf methodes om de was precies zo te krijgen als wij willen. Vind je deze voorzorgsmaatregelen nuttig en heb je ze al in de praktijk gebracht?

Advertisement