Quiz: tussen deze eenhoorns zit een normaal paard verstopt, kun jij hem binnen 20 seconden vinden?

Janine image
door Janine

26 Juli 2023

Quiz: tussen deze eenhoorns zit een normaal paard verstopt, kun jij hem binnen 20 seconden vinden?
Advertisement

Hoe actief is onze geest? Hoe aandachtig zijn we om te observeren wat ons omringt en om alle details van de dingen te begrijpen? Vragen die bijna absurd lijken, we beschouwen sommige acties in ons leven als vanzelfsprekend, maar dat zijn ze helemaal niet. Goede waarnemers zijn is een deugd van velen en helpt bij alledaagse taken. Zelfs de kleinste nuance opmerken is geen kleinigheid en het is vooral een symptoom van een zeer getrainde en actieve geest.

Maar hoe houd je dat zo? Soms is heel weinig genoeg. Een eenvoudige quiz of een observatiespel zou ideaal kunnen zijn en ze helpen ons niet alleen bij het trainen, maar leiden ons ook af van onze verplichtingen en bezorgen ons plezier.

In dit specifieke geval zijn er in de afbeelding veel eenhoorns die meerdere keren worden herhaald, maar een indringer verschuilt zich tussen hen. Hem vinden is niet eenvoudig, maar je moet je concentreren.

Visuele quiz: een paard verstopt zich tussen eenhoorns, probeer het binnen 20 seconden te vinden

Visuele quiz: een paard verstopt zich tussen eenhoorns, probeer het binnen 20 seconden te vinden

Visuele tests zijn een erg leuke manier om jezelf uit te dagen en te testen hoe attent en geconcentreerd je bent. Ten eerste, als je ervoor kiest om zo'n quiz uit te voeren, moet je gefocust blijven op de vraag. Begrijpen wat het belangrijkste verzoek is, is essentieel om het spel op een optimale manier te kunnen voortzetten. Als je het niet snapt, is het moeilijk om het einde te halen.

Advertisement

Hieronder leggen we de oplossing van dit visuele spel uit

Hieronder leggen we de oplossing van dit visuele spel uit

Pixabay

Veel kleine figuren ogenschijnlijk allemaal hetzelfde en herhaald, maar dit is niet het geval. Een normaal paard verstopt zich namelijk tussen hen, ben je erin geslaagd het op te sporen?

 


Als je het hebt gevonden, ook al is het bij de tweede poging, kunnen we je alleen maar feliciteren met je scherpe gezichtsvermogen. Als het je niet is gelukt, helpen we je verder.

Het normale paard staat op de tweede rij van boven. De blik van rechts naar links bewegend, toont onze indringer zichzelf op de derde positie. Je herkent het omdat... het geen hoorn heeft!

Denk er eens over na: heb je het op de een of andere manier "aangevoeld", hoewel je het niet kon vinden? Op welke details heb je gefocust waardoor je op een dwaalspoor bent geraakt? Door dit soort vragen te beantwoorden, leren we onszelf beter kennen en kunnen we het de volgende keer beter doen.

Tot ziens bij het volgende spelletje... en de volgende visuele uitdaging!

Advertisement